Gulrotkake
60 min
Saftig og deilig kake med krydder og luftig ostekrem.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
147 har lagret denne
Saftig og deilig kake med krydder og luftig ostekrem.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
147 har lagret denne
8
porsjoner
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel, malt
- 1 dl olje
- 5 dl gulrot
- 200 g kremost naturell
- 75 g smør
- 150 g melis
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel, malt
- 1 dl olje
- 5 dl gulrot
- 200 g kremost naturell
- 75 g smør
- 150 g melis
Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell og riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, kanel og natron.
Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn.
Vend inn det tørre.
Ha til slutt i reven gulrot.
Ha røren i en smurt rund springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 1 time.
Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse.
Tilsett deretter kremosten.
Smør det på kaken og lag et mønster med gaffel.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell og riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, kanel og natron.
Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn.
Vend inn det tørre.
Ha til slutt i reven gulrot.
Ha røren i en smurt rund springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 1 time.
Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse.
Tilsett deretter kremosten.
Smør det på kaken og lag et mønster med gaffel.