Gulrotkake
1 h
Saftig og deilig kake med krydder og luftig ostekrem.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
Lagret av 131 brukere
Saftig og deilig kake med krydder og luftig ostekrem.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
Lagret av 131 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel, malt
- 1 dl olje
- 5 dl gulrot
- 200 g kremost naturell
- 75 g smør
- 150 g melis
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel, malt
- 1 dl olje
- 5 dl gulrot
- 200 g kremost naturell
- 75 g smør
- 150 g melis
Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell og riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, kanel og natron.
Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn.
Vend inn det tørre.
Ha til slutt i reven gulrot.
Ha røren i en smurt rund springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 1 time.
Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse.
Tilsett deretter kremosten.
Smør det på kaken og lag et mønster med gaffel.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell og riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, kanel og natron.
Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn.
Vend inn det tørre.
Ha til slutt i reven gulrot.
Ha røren i en smurt rund springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 1 time.
Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse.
Tilsett deretter kremosten.
Smør det på kaken og lag et mønster med gaffel.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.