Til hovedinnhold

Pærekake

1 h
10 varer
12
Pærekake

En enkel og god oppskrift på pærekake til et kaffe og kake-måltid.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker, helst demerara
  • 3.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 4 pære
  • 100 g mørk sjokolade, 60%
  • 0.5 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker, helst demerara
  • 3.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 4 pære
  • 100 g mørk sjokolade, 60%
  • 0.5 dl fløte
Sett steikeovnen på 160 grader.
Mal mandlene på mandelkvern eller i kjøkkenmaskin, og sett til side.
Snitt vaniljestangen i to på langs, og gni 2 ss av sukkeret inn i frømassen inne i belgen. Skrap ut frø- og sukkermassen, og kutt vaniljebelgen i biter.
Ha all vaniljen sammen i en liten kjele sammen med melken, og la trekke 5 minutter like under kokepunktet.
Sil bort vaniljebelgene, og la smøret smelte i den varme melken, mens det kjøler seg ned.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og rør inn i den lunkne melken.
Bland en strøken spiseskje bakepulver inn i melet, og sikt inn i det våte sammen med mandelmassen.
I mellomtiden har du skrelt pærene, delt dem på langs og skåret bort stilk og hams. Kjernehuset fjernes med tuppen av en teskje.
Del hver pærehalvdel i 12–15 biter, og ha et lag med pærer i bunnen av en smurt kakeform – ikke for tett og ikke for glissent mellom pærebitene.
Hell kakerøren over, og dytt ganske tett med pærebiter inn i røren.
Stekes lavt i ovnen på 160 grader, over- og undervarme, i 1 time.
Sjokoladetrekket bør ikke være for sterkt, (bruk mørk sjokolade 50-60%), for å unngå å overdøve pæresmaken.
Knekk sjokoladen i biter, og varm opp i en kjele med fløten på veldig svak varme.
La kaken avkjøle seg på rist, ha på sjokoladetrekket, og server i romtemperatur.
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 160 grader.
Mal mandlene på mandelkvern eller i kjøkkenmaskin, og sett til side.
Snitt vaniljestangen i to på langs, og gni 2 ss av sukkeret inn i frømassen inne i belgen. Skrap ut frø- og sukkermassen, og kutt vaniljebelgen i biter.
Ha all vaniljen sammen i en liten kjele sammen med melken, og la trekke 5 minutter like under kokepunktet.
Sil bort vaniljebelgene, og la smøret smelte i den varme melken, mens det kjøler seg ned.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og rør inn i den lunkne melken.
Bland en strøken spiseskje bakepulver inn i melet, og sikt inn i det våte sammen med mandelmassen.
I mellomtiden har du skrelt pærene, delt dem på langs og skåret bort stilk og hams. Kjernehuset fjernes med tuppen av en teskje.
Del hver pærehalvdel i 12–15 biter, og ha et lag med pærer i bunnen av en smurt kakeform – ikke for tett og ikke for glissent mellom pærebitene.
Hell kakerøren over, og dytt ganske tett med pærebiter inn i røren.
Stekes lavt i ovnen på 160 grader, over- og undervarme, i 1 time.
Sjokoladetrekket bør ikke være for sterkt, (bruk mørk sjokolade 50-60%), for å unngå å overdøve pæresmaken.
Knekk sjokoladen i biter, og varm opp i en kjele med fløten på veldig svak varme.
La kaken avkjøle seg på rist, ha på sjokoladetrekket, og server i romtemperatur.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?