Mal mandlene på mandelkvern eller i kjøkkenmaskin, og sett til side.
Snitt vaniljestangen i to på langs, og gni 2 ss av sukkeret inn i frømassen inne i belgen. Skrap ut frø- og sukkermassen, og kutt vaniljebelgen i biter.
Ha all vaniljen sammen i en liten kjele sammen med melken, og la trekke 5 minutter like under kokepunktet.
Sil bort vaniljebelgene, og la smøret smelte i den varme melken, mens det kjøler seg ned.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og rør inn i den lunkne melken.
Bland en strøken spiseskje bakepulver inn i melet, og sikt inn i det våte sammen med mandelmassen.
I mellomtiden har du skrelt pærene, delt dem på langs og skåret bort stilk og hams. Kjernehuset fjernes med tuppen av en teskje.
Del hver pærehalvdel i 12–15 biter, og ha et lag med pærer i bunnen av en smurt kakeform – ikke for tett og ikke for glissent mellom pærebitene.
Hell kakerøren over, og dytt ganske tett med pærebiter inn i røren.
Stekes lavt i ovnen på 160 grader, over- og undervarme, i 1 time.
Sjokoladetrekket bør ikke være for sterkt, (bruk mørk sjokolade 50-60%), for å unngå å overdøve pæresmaken.
Knekk sjokoladen i biter, og varm opp i en kjele med fløten på veldig svak varme.
La kaken avkjøle seg på rist, ha på sjokoladetrekket, og server i romtemperatur.
Bon appetit!
Sett steikeovnen på 160 grader.
Mal mandlene på mandelkvern eller i kjøkkenmaskin, og sett til side.
Snitt vaniljestangen i to på langs, og gni 2 ss av sukkeret inn i frømassen inne i belgen. Skrap ut frø- og sukkermassen, og kutt vaniljebelgen i biter.
Ha all vaniljen sammen i en liten kjele sammen med melken, og la trekke 5 minutter like under kokepunktet.
Sil bort vaniljebelgene, og la smøret smelte i den varme melken, mens det kjøler seg ned.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og rør inn i den lunkne melken.
Bland en strøken spiseskje bakepulver inn i melet, og sikt inn i det våte sammen med mandelmassen.
I mellomtiden har du skrelt pærene, delt dem på langs og skåret bort stilk og hams. Kjernehuset fjernes med tuppen av en teskje.
Del hver pærehalvdel i 12–15 biter, og ha et lag med pærer i bunnen av en smurt kakeform – ikke for tett og ikke for glissent mellom pærebitene.
Hell kakerøren over, og dytt ganske tett med pærebiter inn i røren.
Stekes lavt i ovnen på 160 grader, over- og undervarme, i 1 time.
Sjokoladetrekket bør ikke være for sterkt, (bruk mørk sjokolade 50-60%), for å unngå å overdøve pæresmaken.
Knekk sjokoladen i biter, og varm opp i en kjele med fløten på veldig svak varme.
La kaken avkjøle seg på rist, ha på sjokoladetrekket, og server i romtemperatur.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto