Pærekake

1 h
Lagret av 12 brukere
Pærekake
Lagret av 12 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker, helst demerara
  • 3.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 4 pære
  • 100 g mørk sjokolade, 60%
  • 0.5 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker, helst demerara
  • 3.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 4 pære
  • 100 g mørk sjokolade, 60%
  • 0.5 dl fløte
Sett steikeovnen på 160 grader.
Mal mandlene på mandelkvern eller i kjøkkenmaskin, og sett til side.
Snitt vaniljestangen i to på langs, og gni 2 ss av sukkeret inn i frømassen inne i belgen. Skrap ut frø- og sukkermassen, og kutt vaniljebelgen i biter.
Ha all vaniljen sammen i en liten kjele sammen med melken, og la trekke 5 minutter like under kokepunktet.
Sil bort vaniljebelgene, og la smøret smelte i den varme melken, mens det kjøler seg ned.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og rør inn i den lunkne melken.
Bland en strøken spiseskje bakepulver inn i melet, og sikt inn i det våte sammen med mandelmassen.
I mellomtiden har du skrelt pærene, delt dem på langs og skåret bort stilk og hams. Kjernehuset fjernes med tuppen av en teskje.
Del hver pærehalvdel i 12–15 biter, og ha et lag med pærer i bunnen av en smurt kakeform – ikke for tett og ikke for glissent mellom pærebitene.
Hell kakerøren over, og dytt ganske tett med pærebiter inn i røren.
Stekes lavt i ovnen på 160 grader, over- og undervarme, i 1 time.
Sjokoladetrekket bør ikke være for sterkt, (bruk mørk sjokolade 50-60%), for å unngå å overdøve pæresmaken.
Knekk sjokoladen i biter, og varm opp i en kjele med fløten på veldig svak varme.
La kaken avkjøle seg på rist, ha på sjokoladetrekket, og server i romtemperatur.
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 160 grader.
Mal mandlene på mandelkvern eller i kjøkkenmaskin, og sett til side.
Snitt vaniljestangen i to på langs, og gni 2 ss av sukkeret inn i frømassen inne i belgen. Skrap ut frø- og sukkermassen, og kutt vaniljebelgen i biter.
Ha all vaniljen sammen i en liten kjele sammen med melken, og la trekke 5 minutter like under kokepunktet.
Sil bort vaniljebelgene, og la smøret smelte i den varme melken, mens det kjøler seg ned.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og rør inn i den lunkne melken.
Bland en strøken spiseskje bakepulver inn i melet, og sikt inn i det våte sammen med mandelmassen.
I mellomtiden har du skrelt pærene, delt dem på langs og skåret bort stilk og hams. Kjernehuset fjernes med tuppen av en teskje.
Del hver pærehalvdel i 12–15 biter, og ha et lag med pærer i bunnen av en smurt kakeform – ikke for tett og ikke for glissent mellom pærebitene.
Hell kakerøren over, og dytt ganske tett med pærebiter inn i røren.
Stekes lavt i ovnen på 160 grader, over- og undervarme, i 1 time.
Sjokoladetrekket bør ikke være for sterkt, (bruk mørk sjokolade 50-60%), for å unngå å overdøve pæresmaken.
Knekk sjokoladen i biter, og varm opp i en kjele med fløten på veldig svak varme.
La kaken avkjøle seg på rist, ha på sjokoladetrekket, og server i romtemperatur.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?