Honningkake

60 min

Bruk gjerne lokal honning til denne deilige honningkaken.
Kilde: Fædrelandsvennen Foto: Jon Anders Skaug

38 har lagret denne
Honningkake

Bruk gjerne lokal honning til denne deilige honningkaken.
Kilde: Fædrelandsvennen Foto: Jon Anders Skaug

38 har lagret denne
8
porsjoner
  • 500 g honning
  • 750 g hvetemel
  • 3.5 dl melk
  • 250 g sukker
  • 2 ts natron
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts nellik, malt
  • 1 ts kanel, malt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g honning
  • 750 g hvetemel
  • 3.5 dl melk
  • 250 g sukker
  • 2 ts natron
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts nellik, malt
  • 1 ts kanel, malt
Varm honningen, sett til melken og sukkeret.
Bland alt det tørre sammen for seg og tilsett honningen med melken og rør det ut til en deig.
Smør og strø formene, fyll dem halvfulle og stek så kakene i en ovn med svak varme omkring 1 time. Ovnsvarmen må øke til kakene er halvstekte, deretter kan varmen reduseres noe. Honningkake vil lett bli brent.
woman cooking

Bon appetit!

Varm honningen, sett til melken og sukkeret.
Bland alt det tørre sammen for seg og tilsett honningen med melken og rør det ut til en deig.
Smør og strø formene, fyll dem halvfulle og stek så kakene i en ovn med svak varme omkring 1 time. Ovnsvarmen må øke til kakene er halvstekte, deretter kan varmen reduseres noe. Honningkake vil lett bli brent.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?