La kjøttet få romtemperatur før steking. Bind entrecôten godt sammen med hyssing, før kjøttet gnis godt inn med salt og pepper. Varm olje i stekepannen og brun kjøttet godt på alle sider. Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen med frisk timian. Stek elg-entrecôten på 150 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 55 grader. Da får du en rosa kjerne. La kjøttet hvile minimum ti minutter før servering. Sjalottløken legges med skallet på i en ildfast form på en seng av grovt salt, drypp over olje og bak i ovnen i ca. 1 time. Løken kan bakes i ovnen samtidig som kjøttet stekes.
Til rødvinssausen finhakkes sjalottløk og svies litt i kjelen, før rødvinen tilsettes. Kok dette inn til ca. 1 desiliter, og til løken har fått en marmeladekonsistens. Tilsett kjøttkraft og kok inn til halv mengde. Bruk gjerne stekeskyen fra ovnspannen. Sil sausen og rør inn smør litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
Kok linsene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. La de renne av i et dørslag. Kutt bacon, gulrot og stangselleri i små terninger. Brun baconterningen i pannen før stangselleri og gulrot tilsettes. Fres blandingen på middels varme til grønnsakene er møre. Bland dette sammen med linsene og rør inn to-tre spiseskjeer rødvinssaus før servering.
Bon appetit!
La kjøttet få romtemperatur før steking. Bind entrecôten godt sammen med hyssing, før kjøttet gnis godt inn med salt og pepper. Varm olje i stekepannen og brun kjøttet godt på alle sider. Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen med frisk timian. Stek elg-entrecôten på 150 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 55 grader. Da får du en rosa kjerne. La kjøttet hvile minimum ti minutter før servering. Sjalottløken legges med skallet på i en ildfast form på en seng av grovt salt, drypp over olje og bak i ovnen i ca. 1 time. Løken kan bakes i ovnen samtidig som kjøttet stekes.
Til rødvinssausen finhakkes sjalottløk og svies litt i kjelen, før rødvinen tilsettes. Kok dette inn til ca. 1 desiliter, og til løken har fått en marmeladekonsistens. Tilsett kjøttkraft og kok inn til halv mengde. Bruk gjerne stekeskyen fra ovnspannen. Sil sausen og rør inn smør litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
Kok linsene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. La de renne av i et dørslag. Kutt bacon, gulrot og stangselleri i små terninger. Brun baconterningen i pannen før stangselleri og gulrot tilsettes. Fres blandingen på middels varme til grønnsakene er møre. Bland dette sammen med linsene og rør inn to-tre spiseskjeer rødvinssaus før servering.