Behovet for lett og selvfølgelig smaksrik mat er påtrengende. Da er scampireker med fargerik mangosalat et godt alternativ. Jeg valgte å fritere rekene med skallet på. Har du kresne gjester, vil jeg anbefale å rense scampirekene før frityrsteking, men behold haleskallet som et lite håndtak.
Behovet for lett og selvfølgelig smaksrik mat er påtrengende. Da er scampireker med fargerik mangosalat et godt alternativ. Jeg valgte å fritere rekene med skallet på. Har du kresne gjester, vil jeg anbefale å rense scampirekene før frityrsteking, men behold haleskallet som et lite håndtak.
Træ rekene på en cocktailpinne eller tannstikker. Finhakk chili, ingefærrot, sitrongress og hvitløk. Varm opp solsikkeolje i wokpanne, legg i rekene. Etter ca. 1 minutt, ha i de finhakkede ingrediensene og litt salt. Wok i noen sekunder, ta ut rekene og legg disse på ett fat. Tøm noe av oljen over, få med litt av chili, ingefær, hvitløk og sitrongressblandingen.
Bland yoghurt, limesaft og sukker. Rør blandingen godt sammen. Limedressingen kan gjerne lages på forhånd og lagres i kjøleskap til bruk. Tynne strimler av limeskallet kan også blandes i dressingen.
Skjær mango og avokado i biter, gjør klar resten av salaten og bland alt sammen med litt olje, salt og pepper. Anrett salaten rundt scampiene og legg på klatter av yoghurtdressingen. Strø hakkede blader av frisk koriander over rekene, og retten er klar til servering.
Bon appetit!
Træ rekene på en cocktailpinne eller tannstikker. Finhakk chili, ingefærrot, sitrongress og hvitløk. Varm opp solsikkeolje i wokpanne, legg i rekene. Etter ca. 1 minutt, ha i de finhakkede ingrediensene og litt salt. Wok i noen sekunder, ta ut rekene og legg disse på ett fat. Tøm noe av oljen over, få med litt av chili, ingefær, hvitløk og sitrongressblandingen.
Bland yoghurt, limesaft og sukker. Rør blandingen godt sammen. Limedressingen kan gjerne lages på forhånd og lagres i kjøleskap til bruk. Tynne strimler av limeskallet kan også blandes i dressingen.
Skjær mango og avokado i biter, gjør klar resten av salaten og bland alt sammen med litt olje, salt og pepper. Anrett salaten rundt scampiene og legg på klatter av yoghurtdressingen. Strø hakkede blader av frisk koriander over rekene, og retten er klar til servering.