rask

Scampi på pinne

30 min

Behovet for lett og selvfølgelig smaksrik mat er påtrengende. Da er scampireker med fargerik mangosalat et godt alternativ.
Jeg valgte å fritere rekene med skallet på. Har du kresne gjester, vil jeg anbefale å rense scampirekene før frityrsteking, men behold haleskallet som et lite håndtak.

112 har lagret denne
Scampi på pinne

Behovet for lett og selvfølgelig smaksrik mat er påtrengende. Da er scampireker med fargerik mangosalat et godt alternativ.
Jeg valgte å fritere rekene med skallet på. Har du kresne gjester, vil jeg anbefale å rense scampirekene før frityrsteking, men behold haleskallet som et lite håndtak.

112 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g kjempereker, rå
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1 ss rød chili, finhakket
  • 0.5 ss sitrongress, finhakket
  • 0.5 ss hvitløk, finhakket
  • solsikkeolje, til fritering
  • koriander, frisk og finhakket

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk avokado
  • 1 stk mango
  • bladsalat
  • 1 ss olivenolje

Yoghurt- og limedressing

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk lime, saften fra denne
  • 1 ts sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kjempereker, rå
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1 ss rød chili, finhakket
  • 0.5 ss sitrongress, finhakket
  • 0.5 ss hvitløk, finhakket
  • solsikkeolje, til fritering
  • koriander, frisk og finhakket

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk avokado
  • 1 stk mango
  • bladsalat
  • 1 ss olivenolje

Yoghurt- og limedressing

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk lime, saften fra denne
  • 1 ts sukker
Træ rekene på en cocktailpinne eller tannstikker. Finhakk chili, ingefærrot, sitrongress og hvitløk. Varm opp solsikkeolje i wokpanne, legg i rekene. Etter ca. 1 minutt, ha i de finhakkede ingrediensene og litt salt. Wok i noen sekunder, ta ut rekene og legg disse på ett fat. Tøm noe av oljen over, få med litt av chili, ingefær, hvitløk og sitrongressblandingen.
Bland yoghurt, limesaft og sukker. Rør blandingen godt sammen. Limedressingen kan gjerne lages på forhånd og lagres i kjøleskap til bruk. Tynne strimler av limeskallet kan også blandes i dressingen.
Skjær mango og avokado i biter, gjør klar resten av salaten og bland alt sammen med litt olje, salt og pepper. Anrett salaten rundt scampiene og legg på klatter av yoghurtdressingen. Strø hakkede blader av frisk koriander over rekene, og retten er klar til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Træ rekene på en cocktailpinne eller tannstikker. Finhakk chili, ingefærrot, sitrongress og hvitløk. Varm opp solsikkeolje i wokpanne, legg i rekene. Etter ca. 1 minutt, ha i de finhakkede ingrediensene og litt salt. Wok i noen sekunder, ta ut rekene og legg disse på ett fat. Tøm noe av oljen over, få med litt av chili, ingefær, hvitløk og sitrongressblandingen.
Bland yoghurt, limesaft og sukker. Rør blandingen godt sammen. Limedressingen kan gjerne lages på forhånd og lagres i kjøleskap til bruk. Tynne strimler av limeskallet kan også blandes i dressingen.
Skjær mango og avokado i biter, gjør klar resten av salaten og bland alt sammen med litt olje, salt og pepper. Anrett salaten rundt scampiene og legg på klatter av yoghurtdressingen. Strø hakkede blader av frisk koriander over rekene, og retten er klar til servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?