Til hovedinnhold

Fikenmarmelade

1 h

Selv om alle gjestene dine ikke har lært å like ost, kan det tenkes de liker godt brød med spennende tilbehør? Fikenmarmelade smaker godt som tilbehør til ost eller på brød eller kjeks. I denne oppskriften tilsvarer 2 stykker 2 glass fikenmarmelade.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 38 brukere
Fikenmarmelade

Selv om alle gjestene dine ikke har lært å like ost, kan det tenkes de liker godt brød med spennende tilbehør? Fikenmarmelade smaker godt som tilbehør til ost eller på brød eller kjeks. I denne oppskriften tilsvarer 2 stykker 2 glass fikenmarmelade.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 38 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g fiken, tørket
  • 3 dl vann, fra bløtleggingen
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 l sukker
  • 2 kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g fiken, tørket
  • 3 dl vann, fra bløtleggingen
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 l sukker
  • 2 kanelstang
Legg fiknene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av bløtleggingsvann til kokingen (se mengde i ingredienslisten).
Hakk fruktene. La bitene småkoke i vannet og nypresset sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig.
Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Skal du lagre marmeladen lenge, kan du røre i en flaske pektin, Certo eller lignende.
Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
woman cooking

Bon appetit!

Legg fiknene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av bløtleggingsvann til kokingen (se mengde i ingredienslisten).
Hakk fruktene. La bitene småkoke i vannet og nypresset sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig.
Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Skal du lagre marmeladen lenge, kan du røre i en flaske pektin, Certo eller lignende.
Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?