Eplemos
1 h
Hjemmelaget eplemos er raskt og enkelt å lage og er en vinner på brødskiva.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Kim Holthe
Lagret av 57 brukere
Hjemmelaget eplemos er raskt og enkelt å lage og er en vinner på brødskiva.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Kim Holthe
Lagret av 57 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 kg eple
- 1.5 dl vann
- 3 dl sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg eple
- 1.5 dl vann
- 3 dl sukker
Eplene deles i to eller fire og settes til koking med vann i en egnet kjele.
Kokes til de er helt møre.
Det er en fordel at de moses varme, da ved hjelp av et moseapparat, en sikt, en foodprosessor eller en kjøttkvern.
Ta mosen tilbake til kjelen og tilsett sukker.
Kokes videre 7-8 min. under omrøring.
Tas over i egnet emballasje.
Tips: Pga. dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse ned eplemos i små begre.

Bon appetit!
Eplene deles i to eller fire og settes til koking med vann i en egnet kjele.
Kokes til de er helt møre.
Det er en fordel at de moses varme, da ved hjelp av et moseapparat, en sikt, en foodprosessor eller en kjøttkvern.
Ta mosen tilbake til kjelen og tilsett sukker.
Kokes videre 7-8 min. under omrøring.
Tas over i egnet emballasje.
Tips: Pga. dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse ned eplemos i små begre.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.