Fikenmarmelade
1 h
Fikenmarmelade passer godt til ost.
Kilde: Stavanger Aftenblad Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 16 brukere
Fikenmarmelade passer godt til ost.
Kilde: Stavanger Aftenblad Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 16 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 500 g fiken, tørket
- 3 dl vann
- 1 dl sitronsaft
- 1 l sukker
- 2 kanelstang
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g fiken, tørket
- 3 dl vann
- 1 dl sitronsaft
- 1 l sukker
- 2 kanelstang
Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av 3 dl til kokingen. Hakk fruktene. La bitene småkoke i vann og sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig. Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Ta opp kanelstengene. Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
Variér sukkermengden etter hvilken ost du byr på; en salt ost med masse smak bryter godt mot dette friske tilbehøret.

Bon appetit!
Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av 3 dl til kokingen. Hakk fruktene. La bitene småkoke i vann og sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig. Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Ta opp kanelstengene. Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
Variér sukkermengden etter hvilken ost du byr på; en salt ost med masse smak bryter godt mot dette friske tilbehøret.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.