Ha halvparten av bringebærene i en tykkbunnet kjele, og ha i litt sitronsaft. Mos bærene med en potetmoser eller tresleiv, mens de koker opp.
La bærene småkoke i fem minutter.
Ha i sukkeret. Varm opp under omrøring. Ha i resten av bringebærene.
Kok opp syltetøyet, og la koke på høy varme i fem minutter.
Ta syltetøyet av varmen.
Du kan teste om syltetøyet vil sette seg ved å dryppe litt av syltetøyet på en kald tallerken. Dersom det krøller seg litt når du drar fingeren gjennom det (slik syltetøy gjør) er det klart til å helles på glass, ellers koker du syltetøyet et par minutter til.
Ha syltetøyet på glass og forsegl glasset.
Uåpnet holder syltetøyet seg i et år.
Når syltetøyglasset er åpnet, bør det oppbevares i kjøleskapet.
Bon appetit!
Rens bringebærene.
Ha halvparten av bringebærene i en tykkbunnet kjele, og ha i litt sitronsaft. Mos bærene med en potetmoser eller tresleiv, mens de koker opp.
La bærene småkoke i fem minutter.
Ha i sukkeret. Varm opp under omrøring. Ha i resten av bringebærene.
Kok opp syltetøyet, og la koke på høy varme i fem minutter.
Ta syltetøyet av varmen.
Du kan teste om syltetøyet vil sette seg ved å dryppe litt av syltetøyet på en kald tallerken. Dersom det krøller seg litt når du drar fingeren gjennom det (slik syltetøy gjør) er det klart til å helles på glass, ellers koker du syltetøyet et par minutter til.
Ha syltetøyet på glass og forsegl glasset.
Uåpnet holder syltetøyet seg i et år.
Når syltetøyglasset er åpnet, bør det oppbevares i kjøleskapet.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto