Til hovedinnhold

Bringebærsyltetøy

1 h

Bringebærsyltetøy er en flott måte å oppbevare sommerbærene på langt utover høsten og vinteren.
Kilde: Dinmat Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Lagret av 18 brukere
Bringebærsyltetøy

Bringebærsyltetøy er en flott måte å oppbevare sommerbærene på langt utover høsten og vinteren.
Kilde: Dinmat Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Lagret av 18 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g bringebær
  • 500 g sukker
  • sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g bringebær
  • 500 g sukker
  • sitronsaft
Rens bringebærene.
Ha halvparten av bringebærene i en tykkbunnet kjele, og ha i litt sitronsaft. Mos bærene med en potetmoser eller tresleiv, mens de koker opp.
La bærene småkoke i fem minutter.
Ha i sukkeret. Varm opp under omrøring. Ha i resten av bringebærene.
Kok opp syltetøyet, og la koke på høy varme i fem minutter.
Ta syltetøyet av varmen.
Du kan teste om syltetøyet vil sette seg ved å dryppe litt av syltetøyet på en kald tallerken. Dersom det krøller seg litt når du drar fingeren gjennom det (slik syltetøy gjør) er det klart til å helles på glass, ellers koker du syltetøyet et par minutter til.
Ha syltetøyet på glass og forsegl glasset.
Uåpnet holder syltetøyet seg i et år.
Når syltetøyglasset er åpnet, bør det oppbevares i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Rens bringebærene.
Ha halvparten av bringebærene i en tykkbunnet kjele, og ha i litt sitronsaft. Mos bærene med en potetmoser eller tresleiv, mens de koker opp.
La bærene småkoke i fem minutter.
Ha i sukkeret. Varm opp under omrøring. Ha i resten av bringebærene.
Kok opp syltetøyet, og la koke på høy varme i fem minutter.
Ta syltetøyet av varmen.
Du kan teste om syltetøyet vil sette seg ved å dryppe litt av syltetøyet på en kald tallerken. Dersom det krøller seg litt når du drar fingeren gjennom det (slik syltetøy gjør) er det klart til å helles på glass, ellers koker du syltetøyet et par minutter til.
Ha syltetøyet på glass og forsegl glasset.
Uåpnet holder syltetøyet seg i et år.
Når syltetøyglasset er åpnet, bør det oppbevares i kjøleskapet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?