Sherrysild

60 min

Sherrysild er en klassiker til jul sammen med tomatsild, akevittsild og julegløggsild. Gjestene blir alltid begeistret over hjemmelaget påleggssild.
Kilde: Eksportutvalget for fisk Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

22 har lagret denne
Sherrysild

Sherrysild er en klassiker til jul sammen med tomatsild, akevittsild og julegløggsild. Gjestene blir alltid begeistret over hjemmelaget påleggssild.
Kilde: Eksportutvalget for fisk Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

22 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2 bokser sild, pepper
  • 1 dl sherry, tørr
  • 0.5 rødløk
  • 1 cm ingefær
  • 1 cm pepperrot
  • 0.5 gulrot
  • 2 ts pepper, hel
  • 1 ts sennepsfrø
  • 2 laurbærblad
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 bokser sild, pepper
  • 1 dl sherry, tørr
  • 0.5 rødløk
  • 1 cm ingefær
  • 1 cm pepperrot
  • 0.5 gulrot
  • 2 ts pepper, hel
  • 1 ts sennepsfrø
  • 2 laurbærblad
Rens og skjær rødløk, ingefærrot, gulrot og pepperrot i tynne skiver. Hell laken fra silden i
en bolle og bland den med sherry, hel pepper og sennepsfrø.
Legg sild, rødløk, gulrot, pepperrot, laurbærblad og ingefær lagvis i et nytt glass eller krukke og hell den nye laken over.
Silden bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises.
Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær rødløk, ingefærrot, gulrot og pepperrot i tynne skiver. Hell laken fra silden i
en bolle og bland den med sherry, hel pepper og sennepsfrø.
Legg sild, rødløk, gulrot, pepperrot, laurbærblad og ingefær lagvis i et nytt glass eller krukke og hell den nye laken over.
Silden bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises.
Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?