rask
Byggrynsgrøt
30 min
Grøten er like gammel som Norge selv, hvis ikke eldre. Grøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Her har vi laget en god gammel variant.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek
60 har lagret denne
Grøten er like gammel som Norge selv, hvis ikke eldre. Grøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Her har vi laget en god gammel variant.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek
60 har lagret denne
8
porsjoner
- 2 dl byggryn
- 1 dl vann
- 1 l helmelk
- 1 ts kanel, malt
- 2 dl havregryn
- 0.5 ts salt
- 2 ss honning
- 2 ss bringebærsyltetøy
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 dl byggryn
- 1 dl vann
- 1 l helmelk
- 1 ts kanel, malt
- 2 dl havregryn
- 0.5 ts salt
- 2 ss honning
- 2 ss bringebærsyltetøy
La byggrynene ligge i kaldt vannnatten over. Hell av bløtevannet.
Kok opp melk (helmelk eller lettmelk), kanel og havregryn.
Tilsett grynene under omrøring, og la grøten småkoke i 15 minutter. Rør av og til.
Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.
Servèr kald melk eller yoghurt til. Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten.

Bon appetit!
La byggrynene ligge i kaldt vannnatten over. Hell av bløtevannet.
Kok opp melk (helmelk eller lettmelk), kanel og havregryn.
Tilsett grynene under omrøring, og la grøten småkoke i 15 minutter. Rør av og til.
Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.
Servèr kald melk eller yoghurt til. Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten.