Til hovedinnhold

Byggrynsgrøt

30 min
8 varer
54
Byggrynsgrøt

Grøten er like gammel som Norge selv, hvis ikke eldre. Grøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Her har vi laget en god gammel variant.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl byggryn
  • 1 dl vann
  • 1 l helmelk
  • 1 ts kanel, malt
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss honning
  • 2 ss bringebærsyltetøy

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl byggryn
  • 1 dl vann
  • 1 l helmelk
  • 1 ts kanel, malt
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss honning
  • 2 ss bringebærsyltetøy
La byggrynene ligge i kaldt vannnatten over. Hell av bløtevannet.
Kok opp melk (helmelk eller lettmelk), kanel og havregryn.
Tilsett grynene under omrøring, og la grøten småkoke i 15 minutter. Rør av og til.
Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.
Servèr kald melk eller yoghurt til. Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten.
woman cooking

Bon appetit!

La byggrynene ligge i kaldt vannnatten over. Hell av bløtevannet.
Kok opp melk (helmelk eller lettmelk), kanel og havregryn.
Tilsett grynene under omrøring, og la grøten småkoke i 15 minutter. Rør av og til.
Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.
Servèr kald melk eller yoghurt til. Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?