Til hovedinnhold

Taboulleh med quinoa, mais, tomater og vårløk

1 h

Dette er en fusjon mellom middelhavets salat og søramerikanske favoritter. Salaten lages tradisjonelt på bulgur eller couscous, smaksatt med urter, frukter og grønnsaker. Prøv den med quinoa. Denne proteinbomben får du kjøpt i helsekostforretninger.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 59 brukere
Taboulleh med quinoa, mais, tomater og vårløk

Dette er en fusjon mellom middelhavets salat og søramerikanske favoritter. Salaten lages tradisjonelt på bulgur eller couscous, smaksatt med urter, frukter og grønnsaker. Prøv den med quinoa. Denne proteinbomben får du kjøpt i helsekostforretninger.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 59 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g quinoa
  • 3.5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 maiskolbe
  • 2 vårløk
  • 250 g cherrytomater
  • 1 hvitløksfedd
  • 30 g pinjekjerner
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • kajennepepper
  • mynte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g quinoa
  • 3.5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 maiskolbe
  • 2 vårløk
  • 250 g cherrytomater
  • 1 hvitløksfedd
  • 30 g pinjekjerner
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • kajennepepper
  • mynte
Legg quinoaen i en sikt og skyll godt i lunkent vann.
Ha skylte frø i kasserolle og hell på kaldt vann. Legg på lokk og kok i 10 minutter.
Rør i salt. Legg på lokk og la frøene trekke 10 minutter til, til all væske er sugd opp.
Er ikke frøene tørre, kan du dyppe av i en sikt. Avkjøl. Løft frøene løse med en gaffel.
Rist pinjekjernene gylne og sprø i tørr panne.
Grill eller kok maisen. Skjær av maisen. Alternativt kan 300 gram hermetisk, avrent mais benyttes.
Del tomatene i to. Skjær vårløk i tynne skiver.
Vend alt i quinoa-massen. Press i hvitløk og smak til med spisskommen, friskpresset sitronsaft, kajennepepper, salt og olje.
La salaten trekke et kvarters tid før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Legg quinoaen i en sikt og skyll godt i lunkent vann.
Ha skylte frø i kasserolle og hell på kaldt vann. Legg på lokk og kok i 10 minutter.
Rør i salt. Legg på lokk og la frøene trekke 10 minutter til, til all væske er sugd opp.
Er ikke frøene tørre, kan du dyppe av i en sikt. Avkjøl. Løft frøene løse med en gaffel.
Rist pinjekjernene gylne og sprø i tørr panne.
Grill eller kok maisen. Skjær av maisen. Alternativt kan 300 gram hermetisk, avrent mais benyttes.
Del tomatene i to. Skjær vårløk i tynne skiver.
Vend alt i quinoa-massen. Press i hvitløk og smak til med spisskommen, friskpresset sitronsaft, kajennepepper, salt og olje.
La salaten trekke et kvarters tid før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?