Til hovedinnhold
Lagret av 9 brukere
Skogsoppsaus

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 dl buljong
  • 1.5 dl melk
  • 10 g sopp, tørket
  • 100 g sjampinjong
  • 3 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss portvin
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl buljong
  • 1.5 dl melk
  • 10 g sopp, tørket
  • 100 g sjampinjong
  • 3 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss portvin
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts salt
  • kvernet pepper
Kok opp kjøttkraft/buljong og lettmelk og tilsett tørket skogsopp. Her kan du godt bruke kantarell.
Slå ned varmen på platen og la skogsoppen trekke i væsken til den er myk.
Finhakk frisk sopp og sjalottløk, og fres dette i smør under omrøring i noen minutter.
Tilsett hvetemel, og rør det godt inn i blandingen. Ha væsken med den tørkede skogsoppen i en hurtigmikser/stavmikser og kjør blandingen til en jevn masse.
Den jevne massen tilsettes i sopp- og løkblandingen under omrøring.
Kok opp sausen og tilsett hetvin og fløte.
La den småkoke i ca 10 minutter og smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kjøttkraft/buljong og lettmelk og tilsett tørket skogsopp. Her kan du godt bruke kantarell.
Slå ned varmen på platen og la skogsoppen trekke i væsken til den er myk.
Finhakk frisk sopp og sjalottløk, og fres dette i smør under omrøring i noen minutter.
Tilsett hvetemel, og rør det godt inn i blandingen. Ha væsken med den tørkede skogsoppen i en hurtigmikser/stavmikser og kjør blandingen til en jevn masse.
Den jevne massen tilsettes i sopp- og løkblandingen under omrøring.
Kok opp sausen og tilsett hetvin og fløte.
La den småkoke i ca 10 minutter og smak til med salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?