rask
Snegler med kryddersmør
30 min
De såkalte vingårdssneglene har helt kommet bakpå etter 80-tallets storhetstid. Her kommer en gammel klassiker med hvitløk.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
Lagret av 9 brukere
De såkalte vingårdssneglene har helt kommet bakpå etter 80-tallets storhetstid. Her kommer en gammel klassiker med hvitløk.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
Lagret av 9 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- snegle
- 5 sjampinjong
- 6 ss kryddersmør
- 2 skive(r) loff
- 0.5 dl rødvin
- 1 sjalottløk
- 2 ss smør
- 0.5 ts salt
- 1 hvitløksfedd
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- snegle
- 5 sjampinjong
- 6 ss kryddersmør
- 2 skive(r) loff
- 0.5 dl rødvin
- 1 sjalottløk
- 2 ss smør
- 0.5 ts salt
- 1 hvitløksfedd
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Åpne en boks med snegler og tørk av dem med kjøkkenpapir.
Klem ut fukt og stek dem raskt med litt finhakket sjalottløk og hvitløk, pluss et dryss salt. Hell over litt rødvin og la væsken koke inn i sneglene.
Hakk sjampinjong.
Bruk espressokopper til servering av sneglene.
Skjær loffskivene i staver og stek de gylne i en panne med godt smør. (Skjær gjerne bort skorpene på brødskivene)
Fordel en del kryddersmør i koppene, legg i sopp og snegler, og ha resten av smøret på toppen. !Gratiner i ovn på 200 grader til smøret er smeltet.

Bon appetit!
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Åpne en boks med snegler og tørk av dem med kjøkkenpapir.
Klem ut fukt og stek dem raskt med litt finhakket sjalottløk og hvitløk, pluss et dryss salt. Hell over litt rødvin og la væsken koke inn i sneglene.
Hakk sjampinjong.
Bruk espressokopper til servering av sneglene.
Skjær loffskivene i staver og stek de gylne i en panne med godt smør. (Skjær gjerne bort skorpene på brødskivene)
Fordel en del kryddersmør i koppene, legg i sopp og snegler, og ha resten av smøret på toppen. !Gratiner i ovn på 200 grader til smøret er smeltet.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.