Kyllingsalat med karri
1 h
Denne tradisjonsrike salaten pleier være en favoritt, så lag litt ekstra til lunsj eller niste neste dag.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Lagret av 41 brukere
Denne tradisjonsrike salaten pleier være en favoritt, så lag litt ekstra til lunsj eller niste neste dag.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Lagret av 41 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1.5 kg kylling
- 2 laurbærblad
- 8 hel sort pepper
- 2 løk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss karripulver
- 1 ts tomatpuré
- 4 ss rødvin
- mango chutney
- 2 ts sitronsaft, presset
- 1.5 dl majones
- 0.75 dl matyoghurt
- 60 g rosiner
- mandelflak
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1.5 kg kylling
- 2 laurbærblad
- 8 hel sort pepper
- 2 løk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss karripulver
- 1 ts tomatpuré
- 4 ss rødvin
- mango chutney
- 2 ts sitronsaft, presset
- 1.5 dl majones
- 0.75 dl matyoghurt
- 60 g rosiner
- mandelflak
Legg den hele, rengjorte kyllingen i en stor gryte sammen med laurbærblad, pepperkorn og én løk delt i to.
Dekk med kaldt vann. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la kyllingen trekke mør i inntil én time.
Ta den opp og avkjøl på rist.
Kraften kan du koke inn til god kyllingkraft, til bruk i supper eller sauser.
Flå av skinnet på den avkjølte kyllingen og kast.
Del kjøttet i store terninger.
Grovhakk den andre løken. Varm oljen i en stekepanne. La den hakkede løken bli myk på lav varme, cirka 5 minutter. Den skal ikke ta farge.
Skru opp varmen og rør i karripulveret. La alt småputre i 2 minutter.
Tilsett tomatpuré og la den koke med i ett minutt, deretter vin, mangochutney og sitronsaft. La massen boble i 2 minutter mens du rører.
Du skal nå ha en tykk karripasta i pannen. Avkjøl massen.
Kjør den jevn med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Press den gjennom en sikt. Kast restene.
Bland majones og yoghurt i en stor bolle.
Rør inn 2 ss eller mer av karripastaen. Smak til med salt og sitronsaft.
Vend inn kyllingterninger og rosiner så alt er dekket av dressingen.
Servér på porsjonstallerkener med salat og brød eller ris. Dryss over ristede mandelflak.

Bon appetit!
Legg den hele, rengjorte kyllingen i en stor gryte sammen med laurbærblad, pepperkorn og én løk delt i to.
Dekk med kaldt vann. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la kyllingen trekke mør i inntil én time.
Ta den opp og avkjøl på rist.
Kraften kan du koke inn til god kyllingkraft, til bruk i supper eller sauser.
Flå av skinnet på den avkjølte kyllingen og kast.
Del kjøttet i store terninger.
Grovhakk den andre løken. Varm oljen i en stekepanne. La den hakkede løken bli myk på lav varme, cirka 5 minutter. Den skal ikke ta farge.
Skru opp varmen og rør i karripulveret. La alt småputre i 2 minutter.
Tilsett tomatpuré og la den koke med i ett minutt, deretter vin, mangochutney og sitronsaft. La massen boble i 2 minutter mens du rører.
Du skal nå ha en tykk karripasta i pannen. Avkjøl massen.
Kjør den jevn med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Press den gjennom en sikt. Kast restene.
Bland majones og yoghurt i en stor bolle.
Rør inn 2 ss eller mer av karripastaen. Smak til med salt og sitronsaft.
Vend inn kyllingterninger og rosiner så alt er dekket av dressingen.
Servér på porsjonstallerkener med salat og brød eller ris. Dryss over ristede mandelflak.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.