Ramsløksaus
30 min
6 varer
20
Denne kremete sausen som ikke skal kokes, kan du servere som tilbehør på samme måte som en urtekrem. Smak til ramsløkmengden; noen syns smaken er tiltalende, andre får fort nok.
Sausen går utmerket til fisk og skalldyr, stekt kylling og smørkokte grønnsaker som asparges, nypoteter og nykål.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Harr Friestad
Ingredienser
8
porsjoner
- 10 bl ramsløk
- 2 dl matyoghurt
- 1 ts honning
- 1 sitron
- havsalt, finmalt
- kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 10 bl ramsløk
- 2 dl matyoghurt
- 1 ts honning
- 1 sitron
- havsalt, finmalt
- kvernet pepper
Riv skallet av sitronen, kun det gule.
Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.

Bon appetit!
Riv skallet av sitronen, kun det gule.
Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.