Til hovedinnhold

Ramsløksaus

30 min
6 varer
20
Ramsløksaus

Denne kremete sausen som ikke skal kokes, kan du servere som tilbehør på samme måte som en urtekrem. Smak til ramsløkmengden; noen syns smaken er tiltalende, andre får fort nok.
Sausen går utmerket til fisk og skalldyr, stekt kylling og smørkokte grønnsaker som asparges, nypoteter og nykål.

Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Harr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 10 bl ramsløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts honning
  • 1 sitron
  • havsalt, finmalt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 bl ramsløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts honning
  • 1 sitron
  • havsalt, finmalt
  • kvernet pepper
Riv skallet av sitronen, kun det gule.
Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.
woman cooking

Bon appetit!

Riv skallet av sitronen, kun det gule.
Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?