rask

Ramsløksaus

30 min

Denne kremete sausen som ikke skal kokes, kan du servere som tilbehør på samme måte som en urtekrem. Smak til ramsløkmengden; noen syns smaken er tiltalende, andre får fort nok.
Sausen går utmerket til fisk og skalldyr, stekt kylling og smørkokte grønnsaker som asparges, nypoteter og nykål.

Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Harr Friestad

26 har lagret denne
Ramsløksaus

Denne kremete sausen som ikke skal kokes, kan du servere som tilbehør på samme måte som en urtekrem. Smak til ramsløkmengden; noen syns smaken er tiltalende, andre får fort nok.
Sausen går utmerket til fisk og skalldyr, stekt kylling og smørkokte grønnsaker som asparges, nypoteter og nykål.

Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Harr Friestad

26 har lagret denne
8
porsjoner
  • 10 bl ramsløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts honning
  • 1 sitron
  • havsalt, finmalt
  • kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 bl ramsløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts honning
  • 1 sitron
  • havsalt, finmalt
  • kvernet pepper
Riv skallet av sitronen, kun det gule.
Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.
woman cooking

Bon appetit!

Riv skallet av sitronen, kun det gule.
Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?