Til hovedinnhold

Sjokoladesaus

30 min
5 varer
16
Sjokoladesaus

Passer til iskaker og andre desserter med is eller bær.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss sirup
  • 3 ss vann
  • 140 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss sirup
  • 3 ss vann
  • 140 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss smør
Hell krem og sirup i en liten kasserolle sammen med vannet. Kok opp til det bobler.
Skru ned varmen og rør i sjokoladen i biter, samt smør.
Varm forsiktig mens du rører innimellom, til sausen er jevn og gyllen.
Avkjøl og hell i plastbeger hvis du ønsker å fryse sausen.
woman cooking

Bon appetit!

Hell krem og sirup i en liten kasserolle sammen med vannet. Kok opp til det bobler.
Skru ned varmen og rør i sjokoladen i biter, samt smør.
Varm forsiktig mens du rører innimellom, til sausen er jevn og gyllen.
Avkjøl og hell i plastbeger hvis du ønsker å fryse sausen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?