Valnøttmarengs med mørk sjokolade og chili
Her er en oppskrift som kan komme godt med i julebaksten, for oss som synes det kan bli vel mye smør og julekrydder: Marengs med chili! Kombinasjonen av mørk sjokolade og chili gir en herlig kontrast, det er akkurat som om sjokoladesmaken trer tydeligere frem med et lite stikk chili som kontrast.
Matskribent Yngve Ekern har fått oppskriften av Aud Marit Skjær, som også foreslår å lage varianter med blant annet lime og rosmarin.
.
Kilde: Aftenposten. Foto: Carl Martin Nordby
Her er en oppskrift som kan komme godt med i julebaksten, for oss som synes det kan bli vel mye smør og julekrydder: Marengs med chili! Kombinasjonen av mørk sjokolade og chili gir en herlig kontrast, det er akkurat som om sjokoladesmaken trer tydeligere frem med et lite stikk chili som kontrast.
Matskribent Yngve Ekern har fått oppskriften av Aud Marit Skjær, som også foreslår å lage varianter med blant annet lime og rosmarin.
.
Kilde: Aftenposten. Foto: Carl Martin Nordby
- 250 g valnøtter
- 100 g mørk sjokolade
- 0.5 rød chili
- 3 eggehvite
- 250 g demerarasukker
- 0.25 ts salt
- 250 g valnøtter
- 100 g mørk sjokolade
- 0.5 rød chili
- 3 eggehvite
- 250 g demerarasukker
- 0.25 ts salt
