rask

Valnøttmarengs med mørk sjokolade og chili

30 min

Her er en oppskrift som kan komme godt med i julebaksten, for oss som synes det kan bli vel mye smør og julekrydder: Marengs med chili! Kombinasjonen av mørk sjokolade og chili gir en herlig kontrast, det er akkurat som om sjokoladesmaken trer tydeligere frem med et lite stikk chili som kontrast.
Matskribent Yngve Ekern har fått oppskriften av Aud Marit Skjær, som også foreslår å lage varianter med blant annet lime og rosmarin.
.
Kilde: Aftenposten. Foto: Carl Martin Nordby

36 har lagret denne
Valnøttmarengs med mørk sjokolade og chili

Her er en oppskrift som kan komme godt med i julebaksten, for oss som synes det kan bli vel mye smør og julekrydder: Marengs med chili! Kombinasjonen av mørk sjokolade og chili gir en herlig kontrast, det er akkurat som om sjokoladesmaken trer tydeligere frem med et lite stikk chili som kontrast.
Matskribent Yngve Ekern har fått oppskriften av Aud Marit Skjær, som også foreslår å lage varianter med blant annet lime og rosmarin.
.
Kilde: Aftenposten. Foto: Carl Martin Nordby

36 har lagret denne
8
porsjoner
  • 250 g valnøtter
  • 100 g mørk sjokolade
  • 0.5 rød chili
  • 3 eggehvite
  • 250 g demerarasukker
  • 0.25 ts salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g valnøtter
  • 100 g mørk sjokolade
  • 0.5 rød chili
  • 3 eggehvite
  • 250 g demerarasukker
  • 0.25 ts salt
Sett steikeovnen på 175 grader.
Ha eggehvite i en bolle og visp inn sukkeret litt etter litt, pluss saltet.
Stå på til det blir en nokså tykk marengs, bruk gjerne elektrisk håndpisker.
Grovhakk valnøtter og sjokolade. Finhakk chili.
Bland dette i marengsmassen.
Bruk teskje og legg topper av marengsen på en stekeplate med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 175 grader i rundt 12 minutter.
Avkjøl på platen.
Oppbevar i lufttette bokser, eller legg i fryseren.
Marengsen er nokså skjør, så den må behandles forsiktig.
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 175 grader.
Ha eggehvite i en bolle og visp inn sukkeret litt etter litt, pluss saltet.
Stå på til det blir en nokså tykk marengs, bruk gjerne elektrisk håndpisker.
Grovhakk valnøtter og sjokolade. Finhakk chili.
Bland dette i marengsmassen.
Bruk teskje og legg topper av marengsen på en stekeplate med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 175 grader i rundt 12 minutter.
Avkjøl på platen.
Oppbevar i lufttette bokser, eller legg i fryseren.
Marengsen er nokså skjør, så den må behandles forsiktig.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?