Til hovedinnhold

Steinovnsbakt rugbrød

1 h

Steinovnsbakt brød er saftig og har sprø og god skorpe. Dette er enkelt å lage, i tillegg egner det seg bra for oppbevaring. Har du ikke en steinplate å bake det på, steker du det bare som vanlig brød.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga

Lagret av 68 brukere
Steinovnsbakt rugbrød

Steinovnsbakt brød er saftig og har sprø og god skorpe. Dette er enkelt å lage, i tillegg egner det seg bra for oppbevaring. Har du ikke en steinplate å bake det på, steker du det bare som vanlig brød.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga

Lagret av 68 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 9 dl vann
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 sammalt rug, grovt
  • 30 g margarin
  • 25 g gjær
  • 25 g salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 9 dl vann
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 sammalt rug, grovt
  • 30 g margarin
  • 25 g gjær
  • 25 g salt
Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væske som er ca. 30 grader.
Elt deigen sakte i en brødmaskin i 10 minutter. La det bli en glatt og jevn deig.
La deigen heve i 30-40 minutter, gjerne lenger om det passer.
Del deigen opp.
Du kan velge om du vil steke brødene i form eller frittstående.
Form fine brød og sett de til etterheving. La de heve til dobbel størrelse.
Pensle gjerne brødene med litt vann underveis og pensle de før de settes i ovnen. (Har du steinovn/steinplate du kan steke brødene på, dryss gjerne litt mel under platen/brettet brødene står til etterheving på).
Strø på siktet rug eller hvetemel rett før steiking og lag et snitt i brødene.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene på den temeperaturen i 10 minutter.
Skru ned varmen til 220 og stek videre i ca. 30-40 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væske som er ca. 30 grader.
Elt deigen sakte i en brødmaskin i 10 minutter. La det bli en glatt og jevn deig.
La deigen heve i 30-40 minutter, gjerne lenger om det passer.
Del deigen opp.
Du kan velge om du vil steke brødene i form eller frittstående.
Form fine brød og sett de til etterheving. La de heve til dobbel størrelse.
Pensle gjerne brødene med litt vann underveis og pensle de før de settes i ovnen. (Har du steinovn/steinplate du kan steke brødene på, dryss gjerne litt mel under platen/brettet brødene står til etterheving på).
Strø på siktet rug eller hvetemel rett før steiking og lag et snitt i brødene.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene på den temeperaturen i 10 minutter.
Skru ned varmen til 220 og stek videre i ca. 30-40 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?