Steinovnsbakt brød er saftig og har sprø og god skorpe. Dette er enkelt å lage, i tillegg egner det seg bra for oppbevaring. Har du ikke en steinplate å bake det på, steker du det bare som vanlig brød. Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga
Steinovnsbakt brød er saftig og har sprø og god skorpe. Dette er enkelt å lage, i tillegg egner det seg bra for oppbevaring. Har du ikke en steinplate å bake det på, steker du det bare som vanlig brød. Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga
Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væske som er ca. 30 grader.
Elt deigen sakte i en brødmaskin i 10 minutter. La det bli en glatt og jevn deig.
La deigen heve i 30-40 minutter, gjerne lenger om det passer.
Del deigen opp.
Du kan velge om du vil steke brødene i form eller frittstående.
Form fine brød og sett de til etterheving. La de heve til dobbel størrelse.
Pensle gjerne brødene med litt vann underveis og pensle de før de settes i ovnen. (Har du steinovn/steinplate du kan steke brødene på, dryss gjerne litt mel under platen/brettet brødene står til etterheving på).
Strø på siktet rug eller hvetemel rett før steiking og lag et snitt i brødene.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene på den temeperaturen i 10 minutter.
Skru ned varmen til 220 og stek videre i ca. 30-40 minutter.
Bon appetit!
Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væske som er ca. 30 grader.
Elt deigen sakte i en brødmaskin i 10 minutter. La det bli en glatt og jevn deig.
La deigen heve i 30-40 minutter, gjerne lenger om det passer.
Del deigen opp.
Du kan velge om du vil steke brødene i form eller frittstående.
Form fine brød og sett de til etterheving. La de heve til dobbel størrelse.
Pensle gjerne brødene med litt vann underveis og pensle de før de settes i ovnen. (Har du steinovn/steinplate du kan steke brødene på, dryss gjerne litt mel under platen/brettet brødene står til etterheving på).
Strø på siktet rug eller hvetemel rett før steiking og lag et snitt i brødene.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene på den temeperaturen i 10 minutter.
Skru ned varmen til 220 og stek videre i ca. 30-40 minutter.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto