Til hovedinnhold

Rugbrød fra Inger Kløkstad

1 h

Damen bak det berømte brødet heter Inger Kløkstad og har nettopp gitt ut boken «Spis deg slank med Ingers superbrød» (Kagge forlag 2010).
Der får du 115 oppskrifter på sunt kosthold og mer enn 20 oppskrifter på sunne brød. Inger har jobbet med kosthold i over 25 år. Selv slanket hun bort 22 kilo på seks måneder i 1984. Og har holdt trivselsvekten.
Baker Jørgensen i Arendal er en av de få på Sørlandet som baker det etterspurte brødet.


Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland

Lagret av 190 brukere
Rugbrød fra Inger Kløkstad

Damen bak det berømte brødet heter Inger Kløkstad og har nettopp gitt ut boken «Spis deg slank med Ingers superbrød» (Kagge forlag 2010).
Der får du 115 oppskrifter på sunt kosthold og mer enn 20 oppskrifter på sunne brød. Inger har jobbet med kosthold i over 25 år. Selv slanket hun bort 22 kilo på seks måneder i 1984. Og har holdt trivselsvekten.
Baker Jørgensen i Arendal er en av de få på Sørlandet som baker det etterspurte brødet.


Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland

Lagret av 190 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.3 kg sammalt hvete
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 g helkorn hvete
  • 75 g gjær
  • 2 ts salt
  • 9 dl havrekli
  • 1.8 l vann
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.3 kg sammalt hvete
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 g helkorn hvete
  • 75 g gjær
  • 2 ts salt
  • 9 dl havrekli
  • 1.8 l vann
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken(1,8-2 liter) og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs!
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former (3 stk 2 liters former).
Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.
Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken(1,8-2 liter) og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs!
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former (3 stk 2 liters former).
Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.
Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?