Rugbrød fra Inger Kløkstad

60 min
196 har lagret denne
Rugbrød fra Inger Kløkstad
196 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1.3 kg sammalt hvete
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 g helkorn hvete
  • 75 g gjær
  • 2 ts salt
  • 9 dl havrekli
  • 1.8 l vann
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.3 kg sammalt hvete
  • 200 g sammalt rug, fint
  • 200 g helkorn hvete
  • 75 g gjær
  • 2 ts salt
  • 9 dl havrekli
  • 1.8 l vann
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken(1,8-2 liter) og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs!
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former (3 stk 2 liters former).
Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.
Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre, løs gjær opp i litt av væsken(1,8-2 liter) og arbeid så deigen godt sammen. Deigen skal være løs!
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og la den heve ytterligere 30 minutter. Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former (3 stk 2 liters former).
Skal ikke etterheves i formene, men settes rett inn i varm ovn.
Stekes i 50-60 minutter på 220 grader (200 grader i varmluft).

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?