Persetorsk med poteter og eggesmør
1 h
Dette er en av matskribent Fredrik Halds favorittoppskrifter av torsk.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark
Lagret av 40 brukere
Dette er en av matskribent Fredrik Halds favorittoppskrifter av torsk.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark
Lagret av 40 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 800 g torskefilet
- 25 g sukker
- 45 g salt
- 4 gulrot
- 1 purreløk
- 16 mandelpotet
Saus
- 1.5 dl fløte
- 4 egg, hardkokt
- 2 bunter persille
- 250 g smør, usaltet
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g torskefilet
- 25 g sukker
- 45 g salt
- 4 gulrot
- 1 purreløk
- 16 mandelpotet
Saus
- 1.5 dl fløte
- 4 egg, hardkokt
- 2 bunter persille
- 250 g smør, usaltet
- salt og kvernet pepper
Legg fisken i en bakke. Salt og sukre fisken lagvis, dekk til med plastfolie, legg den i press i ca. 1 1/2 døgn.
Skjær fisken i prosjonsstykker. Trekk den i kokende vann i ca. 12 minutter.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver.
Skjær purre i 1 1/2 cm tykke skiver.
Kok poteter, gulrøtter og purreløk til de er møre.
Serveres med poter og de kokte grønnsakene og rikelig med eggesmør.
Tips: Ha gjerne sitron, laurbærblad og hel, sort pepper i vannet til fisken.
Saus
Kok inn fløten til den tykner, rør inn smør.
Tilsett hakket egg og persille.
Smak til med salt og pepper.

Bon appetit!
Legg fisken i en bakke. Salt og sukre fisken lagvis, dekk til med plastfolie, legg den i press i ca. 1 1/2 døgn.
Skjær fisken i prosjonsstykker. Trekk den i kokende vann i ca. 12 minutter.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver.
Skjær purre i 1 1/2 cm tykke skiver.
Kok poteter, gulrøtter og purreløk til de er møre.
Serveres med poter og de kokte grønnsakene og rikelig med eggesmør.
Tips: Ha gjerne sitron, laurbærblad og hel, sort pepper i vannet til fisken.
Saus
Kok inn fløten til den tykner, rør inn smør.
Tilsett hakket egg og persille.
Smak til med salt og pepper.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.