Oksehalesuppe
1 h
Kraft i kulden. Om man vil forandre seg og sine vaner, er det lettest å begynne med det grunnleggende. Derfor lager vi oksehalesuppe i dag.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark
Lagret av 39 brukere
Kraft i kulden. Om man vil forandre seg og sine vaner, er det lettest å begynne med det grunnleggende. Derfor lager vi oksehalesuppe i dag.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark
Lagret av 39 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 kg oksehale
- 4 gulrot
- 2 løk
- 1 hvitløksfedd
- 0.5 bunt stangselleri
- 1 purreløk
- 3 kvaster timian
- 0.5 ss pepper, hel
- 1 boks tomatpuré
- 3 l vann
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 kg oksehale
- 4 gulrot
- 2 løk
- 1 hvitløksfedd
- 0.5 bunt stangselleri
- 1 purreløk
- 3 kvaster timian
- 0.5 ss pepper, hel
- 1 boks tomatpuré
- 3 l vann
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt grønnsaker i grove biter.
Legg halene på en langpanne i ovnen, gni dem inn med tomatpuré og bak dem på 220 grader til de er godt brune.
Finn en stor gryte. Varm olje i den og surr grønnsakene som er kuttet i grove biter.
Ha oksehalene i gryten og slå på vann. Har du noen skvetter med rødvin, sherry eller portvin, så kan du ha det i og.
La småputre uten lokk i omtrent to-tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet.
Det kommer til å samle seg en del skum og fett på overflate, så det kan du gjerne ta vekk med en øse.
Når kjøttet er mørt, siler du av suppen i en ny gryte.
De kokte grønnsakene kan du hive, mens kjøttet pilles av bena.
Pass på at du ikke får med masse små bein.
Kutt opp mer av de samme grønnsakene du hadde i suppen og tilsett dem sammen med kjøttet i den silte suppen.
I tillegg kan du ha litt finhakket persille, sjalottløk i stedet for kepaløk, en skvett sitron og salt og pepper.
Kok til grønnsakene er så møre som du liker dem og kjøl ned suppen.
Det beste er å fylle vasken med kaldt vann og sette gryten nedi.
Bytt gjerne på vannet i vasken for å holde det kaldt. Dette kjøler suppen fort ned.
Porsjoner suppen i fryseposer og frys.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt grønnsaker i grove biter.
Legg halene på en langpanne i ovnen, gni dem inn med tomatpuré og bak dem på 220 grader til de er godt brune.
Finn en stor gryte. Varm olje i den og surr grønnsakene som er kuttet i grove biter.
Ha oksehalene i gryten og slå på vann. Har du noen skvetter med rødvin, sherry eller portvin, så kan du ha det i og.
La småputre uten lokk i omtrent to-tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet.
Det kommer til å samle seg en del skum og fett på overflate, så det kan du gjerne ta vekk med en øse.
Når kjøttet er mørt, siler du av suppen i en ny gryte.
De kokte grønnsakene kan du hive, mens kjøttet pilles av bena.
Pass på at du ikke får med masse små bein.
Kutt opp mer av de samme grønnsakene du hadde i suppen og tilsett dem sammen med kjøttet i den silte suppen.
I tillegg kan du ha litt finhakket persille, sjalottløk i stedet for kepaløk, en skvett sitron og salt og pepper.
Kok til grønnsakene er så møre som du liker dem og kjøl ned suppen.
Det beste er å fylle vasken med kaldt vann og sette gryten nedi.
Bytt gjerne på vannet i vasken for å holde det kaldt. Dette kjøler suppen fort ned.
Porsjoner suppen i fryseposer og frys.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.