Til hovedinnhold

Kefirpannacotta med rabarbra

1 h

Denne retten består av mer kefir enn fløte. Kefiren kokes ikke – og heller ikke fløten kokes så lenge som en tradisjonell pannacotta. Men på den andre side, dersom denne spises innen et par timers tid etter den er laget, vil den være mer silkemyk enn ha egentlig puddingkonsistens. Så er kanskje dette verken pudding eller pannacotta.
Kilde: Adresseavisen. Foto. Rune Petter Ness

Lagret av 38 brukere
Kefirpannacotta med rabarbra

Denne retten består av mer kefir enn fløte. Kefiren kokes ikke – og heller ikke fløten kokes så lenge som en tradisjonell pannacotta. Men på den andre side, dersom denne spises innen et par timers tid etter den er laget, vil den være mer silkemyk enn ha egentlig puddingkonsistens. Så er kanskje dette verken pudding eller pannacotta.
Kilde: Adresseavisen. Foto. Rune Petter Ness

Lagret av 38 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 3 plate(r) gelatin
  • 4 dl kefir
  • 350 g rabarbra
  • 130 g vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 3 plate(r) gelatin
  • 4 dl kefir
  • 350 g rabarbra
  • 130 g vaniljestang
Snitt opp en halv vaniljestang, og ha både margen og selve stangen i en kasserolle sammen med fløte og sukker.
Kok opp og la putre i noen minutter.
La kjølne på kjøkkenbenken.
Bløt gelatinen i litt vann.
Rør inn i fløteblandingen og ta ut vaniljestangen.
Rør inn kefir i blandingen.
Fordel blandingen i porsjonsskåler og sett kaldt i et par timer.
Vask og rens rabarbra. Riv av skallet – men behold det.
Skjær i små biter.
Ha rabarbraen i en kasserolle sammen med en snittet halv vaniljestang og sukker (ikke noe vann).
Ha i noe av eller alt skallet – det gir fin farge. Varm forsiktig opp i en kasserolle til det begynner å koke.
La avkjøle, og ta ut skallet.
Ha rørt rabarbra på porsjonsskålen med pannacotta før servering
woman cooking

Bon appetit!

Snitt opp en halv vaniljestang, og ha både margen og selve stangen i en kasserolle sammen med fløte og sukker.
Kok opp og la putre i noen minutter.
La kjølne på kjøkkenbenken.
Bløt gelatinen i litt vann.
Rør inn i fløteblandingen og ta ut vaniljestangen.
Rør inn kefir i blandingen.
Fordel blandingen i porsjonsskåler og sett kaldt i et par timer.
Vask og rens rabarbra. Riv av skallet – men behold det.
Skjær i små biter.
Ha rabarbraen i en kasserolle sammen med en snittet halv vaniljestang og sukker (ikke noe vann).
Ha i noe av eller alt skallet – det gir fin farge. Varm forsiktig opp i en kasserolle til det begynner å koke.
La avkjøle, og ta ut skallet.
Ha rørt rabarbra på porsjonsskålen med pannacotta før servering
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?