Nardo-sodd
1 h
Vi har en mistanke om at vi tar oss noen friheter i forhold til soddtradisjoner, så vi tør ikke ta hederskronede soddnavn i vår munn. Denne nardo-sodden er laget på mye oksekjøtt og litt lammekjøtt. Du kan lage på bare okse også.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
Lagret av 35 brukere
Vi har en mistanke om at vi tar oss noen friheter i forhold til soddtradisjoner, så vi tør ikke ta hederskronede soddnavn i vår munn. Denne nardo-sodden er laget på mye oksekjøtt og litt lammekjøtt. Du kan lage på bare okse også.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
Lagret av 35 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 200 g sellerirot
- 1 purreløk
- 4 gulrot
- 1 løk
- 1 ts hvit pepper
- 3 laurbærblad
- 2 hvitløksfedd
- 1.3 kg høyrygg
- 8 mandelpotet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g sellerirot
- 1 purreløk
- 4 gulrot
- 1 løk
- 1 ts hvit pepper
- 3 laurbærblad
- 2 hvitløksfedd
- 1.3 kg høyrygg
- 8 mandelpotet
Bruk okse høyrygg, gjerne blandet med lammekjøtt - med bein!
Skjær selleri, purre, løk og 2 gulrøtter i biter.
Legg i gryte med pepper, hvitløkbåter med skall, pepper og litt olje. Brun under omrøring.
Sett kjøttet under grill på høy varme, 250 grader, i stekeovnen.
La stå 10-15 minutter, under oppsyn, så det ikke brennes.
Legg kjøttet i gryta, og fyll opp med 2,5 liter vann. Kok i cirka 1 1/2 time.
Sil suppen.
Rens kjøttet og skjær i biter, og ha kjøttbitene oppi suppen.
Kok i en halv time. Smak til med rikelig kvernet salt og pepper.
Tilsett skrelte poteter. Trekk videre til potetene er nesten kokt.
Skjær gulrot i tynne skiver. Trekk videre til gulroten er al dente (med litt tyggemotstand).
Server. Gjerne med flatbrød til.

Bon appetit!
Bruk okse høyrygg, gjerne blandet med lammekjøtt - med bein!
Skjær selleri, purre, løk og 2 gulrøtter i biter.
Legg i gryte med pepper, hvitløkbåter med skall, pepper og litt olje. Brun under omrøring.
Sett kjøttet under grill på høy varme, 250 grader, i stekeovnen.
La stå 10-15 minutter, under oppsyn, så det ikke brennes.
Legg kjøttet i gryta, og fyll opp med 2,5 liter vann. Kok i cirka 1 1/2 time.
Sil suppen.
Rens kjøttet og skjær i biter, og ha kjøttbitene oppi suppen.
Kok i en halv time. Smak til med rikelig kvernet salt og pepper.
Tilsett skrelte poteter. Trekk videre til potetene er nesten kokt.
Skjær gulrot i tynne skiver. Trekk videre til gulroten er al dente (med litt tyggemotstand).
Server. Gjerne med flatbrød til.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.