Til hovedinnhold
rask

Kyllingsalat med sopp og avokado

30 min

En ideell rett i den norske soppsesongen. Utenom har vi alltids sjampinjonger i butikken.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: dinmat/Jan Soppeland

Lagret av 64 brukere
Kyllingsalat med sopp og avokado

En ideell rett i den norske soppsesongen. Utenom har vi alltids sjampinjonger i butikken.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: dinmat/Jan Soppeland

Lagret av 64 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 ts sennep, grov
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • salt og kvernet pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • 250 g sopp
  • 4 ss honning
  • 0.5 salat
  • 200 g kyllingbryst
  • 2 avokado

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 ts sennep, grov
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • salt og kvernet pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • 250 g sopp
  • 4 ss honning
  • 0.5 salat
  • 200 g kyllingbryst
  • 2 avokado
Start med å lage dressingen: Ha sennep, olivenojle, eddik, hakket hvitløk, salt og pepper i et glass, rør rundt. Rist glasset grundig både før du setter dressingen fra deg for å utvikle smak, og like før den skal brukes.
Stek kyllingstykkene i smør eller olje. Avkjøl og del i strimler.
Del avokadoene i to på langs og ta ut steinen. Skjær avokadokjøttet i skiver og ta av skallet. Drypp gjerne litt sitronsaft over så ikke avokadokjøttet blir brunt før salaten serveres.
Salaten: Bruk gjerne flere sorter sopp. Rens soppen, skjær i skiver og stek den. Bland med honningen og dressingen.
Rens salaten og riv i små stykker for hånd. Fordel på fire romslige tallerkener eller porsjonsboller. Bygg opp med soppsalaten, kyllingstrimler og avokado i skiver.
Hvis du vil legge til flere ingredienser, vil både oliven uten stein, kirsebærtomater, skinkestrimler, hakkede egg eller hakket basilikum eller mynte, gjøre susen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å lage dressingen: Ha sennep, olivenojle, eddik, hakket hvitløk, salt og pepper i et glass, rør rundt. Rist glasset grundig både før du setter dressingen fra deg for å utvikle smak, og like før den skal brukes.
Stek kyllingstykkene i smør eller olje. Avkjøl og del i strimler.
Del avokadoene i to på langs og ta ut steinen. Skjær avokadokjøttet i skiver og ta av skallet. Drypp gjerne litt sitronsaft over så ikke avokadokjøttet blir brunt før salaten serveres.
Salaten: Bruk gjerne flere sorter sopp. Rens soppen, skjær i skiver og stek den. Bland med honningen og dressingen.
Rens salaten og riv i små stykker for hånd. Fordel på fire romslige tallerkener eller porsjonsboller. Bygg opp med soppsalaten, kyllingstrimler og avokado i skiver.
Hvis du vil legge til flere ingredienser, vil både oliven uten stein, kirsebærtomater, skinkestrimler, hakkede egg eller hakket basilikum eller mynte, gjøre susen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?