Kyllingsalat med parmesansmak
60 min
En salat med mye smak som lett kan erstatte middagen. Parmesandressingen er krona på verket.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jan Inge Haga
75 har lagret denne
En salat med mye smak som lett kan erstatte middagen. Parmesandressingen er krona på verket.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jan Inge Haga
75 har lagret denne
8
porsjoner
- 1 kylling, fersk
- 1 salat
- 1 pakke ruccolasalat
- 1 sikorisalat
- 4 tomat
- 3 stangselleri
- 1 løk
- 2 avokado
- 2 gulrot
- 8 skive(r) bacon
- 1 bunt kjørvel, frisk
- persille
- sitronsaft
- olivenolje
Parmesandressing
- 2 egg
- 0.5 sitron
- 8 ss olivenolje
- 3 ss parmesan
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kylling, fersk
- 1 salat
- 1 pakke ruccolasalat
- 1 sikorisalat
- 4 tomat
- 3 stangselleri
- 1 løk
- 2 avokado
- 2 gulrot
- 8 skive(r) bacon
- 1 bunt kjørvel, frisk
- persille
- sitronsaft
- olivenolje
Parmesandressing
- 2 egg
- 0.5 sitron
- 8 ss olivenolje
- 3 ss parmesan
- salt og kvernet pepper
Kok hele kyllingen, eller stek den, og del kjøttet i terninger, 2 x 2 cm.
Rens salaten og tørk den. Oppbevar i plast i kjøleskapet så den holder seg sprø.
Del tomatene og fjern innmaten. Hakk tomatkjøttet i terninger.
Skjær selleristilkene og den skrelte løken i skiver.
Del avokadoen på langs og fjern steinen. Rut opp kjøttet og bland det med litt sitronsaft så det ikke mørkner.
Strimle gulrøttene med potetskreller.
Sprøstek bacon og la skivene renne av på tørkepapir.
Fordel ingrediensene til salaten på et stort fat, eller porsjonsvis.
Legg sprø, grønne salater i bånn, dryppet med litt olje og sitronsaft.
Bygg opp lagvis med grønnsaker og kyllingkjøtt.
På toppen parmesandressing og stekte baconskiver.
Tips: Har du knapt med tid - kjøp en ferdig grillet kylling.
Parmesandressing
Bløtkok eggene (kok ca. 5 min.).
Rør som til en majones: Mos de bløtkokte eggene, tilsett litt sitronsaft og rør i oljen i en tynn stråle til dressingen er blitt en jevn masse.
Smak til med sitronsaft, salt, nykvernet pepper og revet parmesan så du får en gyllen, grøtaktig krem.

Bon appetit!
Kok hele kyllingen, eller stek den, og del kjøttet i terninger, 2 x 2 cm.
Rens salaten og tørk den. Oppbevar i plast i kjøleskapet så den holder seg sprø.
Del tomatene og fjern innmaten. Hakk tomatkjøttet i terninger.
Skjær selleristilkene og den skrelte løken i skiver.
Del avokadoen på langs og fjern steinen. Rut opp kjøttet og bland det med litt sitronsaft så det ikke mørkner.
Strimle gulrøttene med potetskreller.
Sprøstek bacon og la skivene renne av på tørkepapir.
Fordel ingrediensene til salaten på et stort fat, eller porsjonsvis.
Legg sprø, grønne salater i bånn, dryppet med litt olje og sitronsaft.
Bygg opp lagvis med grønnsaker og kyllingkjøtt.
På toppen parmesandressing og stekte baconskiver.
Tips: Har du knapt med tid - kjøp en ferdig grillet kylling.
Parmesandressing
Bløtkok eggene (kok ca. 5 min.).
Rør som til en majones: Mos de bløtkokte eggene, tilsett litt sitronsaft og rør i oljen i en tynn stråle til dressingen er blitt en jevn masse.
Smak til med sitronsaft, salt, nykvernet pepper og revet parmesan så du får en gyllen, grøtaktig krem.