Snickerskake
1 h
Denne kaken har navn som ritzkake, peanøttkake eller snickerskake, navnet skjemmer ingen. Denne kaken kunne like gjerne vært kalt "snopekake".
Kilde: Ellen-Christine Lendengen
Lagret av 483 brukere
Denne kaken har navn som ritzkake, peanøttkake eller snickerskake, navnet skjemmer ingen. Denne kaken kunne like gjerne vært kalt "snopekake".
Kilde: Ellen-Christine Lendengen
Lagret av 483 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 eggehvite
- 3 dl sukker
- 20 ritzkjeks
- 2.5 dl peanøtter, saltede
- 7.5 dl fløte
- 5 dl vaniljekrem
- 1 pakke sjokolade, M
Glasur til peanøttkake
- 4 eggeplomme
- 3 ss sukker
- 60 g margarin
- 200 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 eggehvite
- 3 dl sukker
- 20 ritzkjeks
- 2.5 dl peanøtter, saltede
- 7.5 dl fløte
- 5 dl vaniljekrem
- 1 pakke sjokolade, M
Glasur til peanøttkake
- 4 eggeplomme
- 3 ss sukker
- 60 g margarin
- 200 g mørk kokesjokolade
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha kjeks og peanøtter i en pose og knus de litt med en kjevle.
Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret.
Pisk videre til stiv marengs.
Ha den knuste kjeksen og nøttene i marengsen.
Finn frem en langpanne og kle med et bakepapir.
Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter.
Bunnen kan gjerne fryses før bruk.
Den er lettere å arbeide med og dele når den er frossen.
Glasur til peanøttkake
Eggeplomme, sukker og margarin smeltes forsiktig sammen under omrøring.
Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Smør glasuren utover bunnen.
Del bunnen i to.
Pisk kremfløten med litt sukker.
Bruk halvparten av den piskede kremen og bland med vaniljekremen.
Bre dette utover den ene bunnen med sjokoladesiden opp.
Legg den andre bunnen oppå, også den med sjokoladesiden opp.
Bre resten av den piskede kremen utover lokket.
Pynt med lett knuste M- kuler og peanøtter.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha kjeks og peanøtter i en pose og knus de litt med en kjevle.
Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret.
Pisk videre til stiv marengs.
Ha den knuste kjeksen og nøttene i marengsen.
Finn frem en langpanne og kle med et bakepapir.
Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter.
Bunnen kan gjerne fryses før bruk.
Den er lettere å arbeide med og dele når den er frossen.
Glasur til peanøttkake
Eggeplomme, sukker og margarin smeltes forsiktig sammen under omrøring.
Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Smør glasuren utover bunnen.
Del bunnen i to.
Pisk kremfløten med litt sukker.
Bruk halvparten av den piskede kremen og bland med vaniljekremen.
Bre dette utover den ene bunnen med sjokoladesiden opp.
Legg den andre bunnen oppå, også den med sjokoladesiden opp.
Bre resten av den piskede kremen utover lokket.
Pynt med lett knuste M- kuler og peanøtter.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.