Til hovedinnhold

Potet fylt med kjøttdeig

1 h

Fylte poteter kan du servere til middag for hele familien eller for eksempel som en smårett til kveldskosen. Den passer også godt i et tenåringsselskap. Prøv å finne store bakepoteter når du kjøper potet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Kim Holthe

Lagret av 94 brukere
Potet fylt med kjøttdeig

Fylte poteter kan du servere til middag for hele familien eller for eksempel som en smårett til kveldskosen. Den passer også godt i et tenåringsselskap. Prøv å finne store bakepoteter når du kjøper potet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Kim Holthe

Lagret av 94 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 poteter
  • 1 løk
  • 0.5 rød paprika
  • 0.5 grønn paprika
  • 200 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 150 g gulost, revet
  • 3 ss olje
  • 1 ss smør
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss persille
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 poteter
  • 1 løk
  • 0.5 rød paprika
  • 0.5 grønn paprika
  • 200 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 150 g gulost, revet
  • 3 ss olje
  • 1 ss smør
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss persille
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader.
Stekes ca. 1 time.
Finhakk løk, paprika og persille.
Brun kjøttdeigen i varm olje før finhakket løk has i.
La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika tas over.
Bland tomatpuré i ca. 2 dl vann og rør inn i kjøttdeigen.
Smak til med salt og pepper.
Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens.
De bakte potetene deles i to og hules ut.
Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet.
Fyll massen tilbake i potetskallene.
Dryss over reven gul ost. Sett de inn i ovnen - ved 180 grader.
Stekes ca. 15 min.
woman cooking

Bon appetit!

Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader.
Stekes ca. 1 time.
Finhakk løk, paprika og persille.
Brun kjøttdeigen i varm olje før finhakket løk has i.
La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika tas over.
Bland tomatpuré i ca. 2 dl vann og rør inn i kjøttdeigen.
Smak til med salt og pepper.
Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens.
De bakte potetene deles i to og hules ut.
Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet.
Fyll massen tilbake i potetskallene.
Dryss over reven gul ost. Sett de inn i ovnen - ved 180 grader.
Stekes ca. 15 min.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?