Potet fylt med kjøttdeig
1 h
Fylte poteter kan du servere til middag for hele familien eller for eksempel som en smårett til kveldskosen. Den passer også godt i et tenåringsselskap. Prøv å finne store bakepoteter når du kjøper potet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Kim Holthe
Lagret av 94 brukere
Fylte poteter kan du servere til middag for hele familien eller for eksempel som en smårett til kveldskosen. Den passer også godt i et tenåringsselskap. Prøv å finne store bakepoteter når du kjøper potet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Kim Holthe
Lagret av 94 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 6 poteter
- 1 løk
- 0.5 rød paprika
- 0.5 grønn paprika
- 200 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 150 g gulost, revet
- 3 ss olje
- 1 ss smør
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss persille
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 poteter
- 1 løk
- 0.5 rød paprika
- 0.5 grønn paprika
- 200 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 150 g gulost, revet
- 3 ss olje
- 1 ss smør
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss persille
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader.
Stekes ca. 1 time.
Finhakk løk, paprika og persille.
Brun kjøttdeigen i varm olje før finhakket løk has i.
La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika tas over.
Bland tomatpuré i ca. 2 dl vann og rør inn i kjøttdeigen.
Smak til med salt og pepper.
Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens.
De bakte potetene deles i to og hules ut.
Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet.
Fyll massen tilbake i potetskallene.
Dryss over reven gul ost. Sett de inn i ovnen - ved 180 grader.
Stekes ca. 15 min.

Bon appetit!
Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader.
Stekes ca. 1 time.
Finhakk løk, paprika og persille.
Brun kjøttdeigen i varm olje før finhakket løk has i.
La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika tas over.
Bland tomatpuré i ca. 2 dl vann og rør inn i kjøttdeigen.
Smak til med salt og pepper.
Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens.
De bakte potetene deles i to og hules ut.
Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet.
Fyll massen tilbake i potetskallene.
Dryss over reven gul ost. Sett de inn i ovnen - ved 180 grader.
Stekes ca. 15 min.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.