I stedet for å kjøpe ferdig frokostblanding, kan du riste dine egne korn og nøtter og by på sammen med bær og matyoghurt, toppet med flytende honning. Blandingen kan du også riste og bruke som smuldrelag på epledessert. Kilde: Stavanger Aftenblad. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
I stedet for å kjøpe ferdig frokostblanding, kan du riste dine egne korn og nøtter og by på sammen med bær og matyoghurt, toppet med flytende honning. Blandingen kan du også riste og bruke som smuldrelag på epledessert. Kilde: Stavanger Aftenblad. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Ha havregryn, nøtter, mandler, rosiner og kanel i en bolle. Kok opp 1 dl honning med oljen og rør jevnt. Slå over grynblandingen og rør godt. Kle en stekeovnsplate med bakepapir. Strø blandingen utover i et jevnt lag. Rist kornene ved 160 grader i 20-25 minutter, til de er gylne og sprø.
Fordel yoghurten i bunnen av 4 tallerkener eller skåler. Brekk de ristede kjernene over. Dryss på bær eller frukt i biter. Drypp over litt flytende honning ved servering.
Bon appetit!
Ha havregryn, nøtter, mandler, rosiner og kanel i en bolle. Kok opp 1 dl honning med oljen og rør jevnt. Slå over grynblandingen og rør godt. Kle en stekeovnsplate med bakepapir. Strø blandingen utover i et jevnt lag. Rist kornene ved 160 grader i 20-25 minutter, til de er gylne og sprø.
Fordel yoghurten i bunnen av 4 tallerkener eller skåler. Brekk de ristede kjernene over. Dryss på bær eller frukt i biter. Drypp over litt flytende honning ved servering.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto