Til hovedinnhold

Müsli frokostblanding

1 h
9 varer
29
Müsli frokostblanding

I stedet for å kjøpe ferdig frokostblanding, kan du riste dine egne korn og nøtter og by på sammen med bær og matyoghurt, toppet med flytende honning. Blandingen kan du også riste og bruke som smuldrelag på epledessert.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl mandler
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 dl rosiner
  • 0.5 dl solsikkeolje
  • 6 dl matyoghurt
  • 0.5 dl honning
  • 300 g bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl mandler
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 dl rosiner
  • 0.5 dl solsikkeolje
  • 6 dl matyoghurt
  • 0.5 dl honning
  • 300 g bringebær
Ha havregryn, nøtter, mandler, rosiner og kanel i en bolle. Kok opp 1 dl honning med oljen og rør jevnt. Slå over grynblandingen og rør godt. Kle en stekeovnsplate med bakepapir. Strø blandingen utover i et jevnt lag. Rist kornene ved 160 grader i 20-25 minutter, til de er gylne og sprø.
Fordel yoghurten i bunnen av 4 tallerkener eller skåler. Brekk de ristede kjernene over. Dryss på bær eller frukt i biter. Drypp over litt flytende honning ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Ha havregryn, nøtter, mandler, rosiner og kanel i en bolle. Kok opp 1 dl honning med oljen og rør jevnt. Slå over grynblandingen og rør godt. Kle en stekeovnsplate med bakepapir. Strø blandingen utover i et jevnt lag. Rist kornene ved 160 grader i 20-25 minutter, til de er gylne og sprø.
Fordel yoghurten i bunnen av 4 tallerkener eller skåler. Brekk de ristede kjernene over. Dryss på bær eller frukt i biter. Drypp over litt flytende honning ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?