rask

Fondue

30 min

Hvis du ønsker å holde en liten og intim sammenkomst med god mat for gode venner, da skal du velge fondue. Måltidet kan vare lenge og "lenger enn langt", men det vil garantert bli en hyggelig sammenkomst. Og det beste av alt er at gjestene tilbereder maten selv.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Ragge Strand

24 har lagret denne
Fondue

Hvis du ønsker å holde en liten og intim sammenkomst med god mat for gode venner, da skal du velge fondue. Måltidet kan vare lenge og "lenger enn langt", men det vil garantert bli en hyggelig sammenkomst. Og det beste av alt er at gjestene tilbereder maten selv.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Ragge Strand

24 har lagret denne
8
porsjoner
  • 800 g mørbrad, av storfe
  • 7.5 dl olje
  • 200 g sjampinjong
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g mørbrad, av storfe
  • 7.5 dl olje
  • 200 g sjampinjong
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
Du kan selvfølgelig også bruke renskåret svinekjøtt eller lammekjøtt, eller kombinere flere av kjøttslagene. Velg fritt blant grønnsaker og tilbehør.
Varm oljen i fonduegryten på platen. Gryten bør ikke være mer enn 3/4 full. Varm oljen til 180 °C.
Prøv med en brødterning, temperaturen er riktig når brødet blir brunt i løpet av 1 minutt.
Flytt gryten over på varmestativet. Reguler brenneren slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
Kjøtt og grønnsaker som er skåret i terninger stikkes inn på fonduegaflene og settes i den varme oljen. Hvor lenge det skal stå i er avhengig av hvor godt man liker kjøttet stekt.
Tilbehør:
Baguetter, sursyltede grønnsaker som for eksempel pickles, oliven, chutney eller piccalilly. Cherrytomater og marinerte hvitløk passer også godt til.
Viktig:
Ha lokk liggende tilgjengelig. Det legges over gryten hvis oljen skulle ta fyr. Prøv aldri å slukke med vann. Det vil bare få flammen til å frese opp.
woman cooking

Bon appetit!

Du kan selvfølgelig også bruke renskåret svinekjøtt eller lammekjøtt, eller kombinere flere av kjøttslagene. Velg fritt blant grønnsaker og tilbehør.
Varm oljen i fonduegryten på platen. Gryten bør ikke være mer enn 3/4 full. Varm oljen til 180 °C.
Prøv med en brødterning, temperaturen er riktig når brødet blir brunt i løpet av 1 minutt.
Flytt gryten over på varmestativet. Reguler brenneren slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
Kjøtt og grønnsaker som er skåret i terninger stikkes inn på fonduegaflene og settes i den varme oljen. Hvor lenge det skal stå i er avhengig av hvor godt man liker kjøttet stekt.
Tilbehør:
Baguetter, sursyltede grønnsaker som for eksempel pickles, oliven, chutney eller piccalilly. Cherrytomater og marinerte hvitløk passer også godt til.
Viktig:
Ha lokk liggende tilgjengelig. Det legges over gryten hvis oljen skulle ta fyr. Prøv aldri å slukke med vann. Det vil bare få flammen til å frese opp.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?