Til hovedinnhold

Squash-frittata

30 min

Squash er suveren i paier og quiche. Men vil du lage en enkel og superhurtig rett om sommeren, er imidlertid spansk omelett, eller frittata, et hett tips. Dette er den saftigste omeletten du noensinne har prøvd!


Kilde: Bergens Tidende Foto: Thor Brødreskift

Lagret av 95 brukere
Squash-frittata

Squash er suveren i paier og quiche. Men vil du lage en enkel og superhurtig rett om sommeren, er imidlertid spansk omelett, eller frittata, et hett tips. Dette er den saftigste omeletten du noensinne har prøvd!


Kilde: Bergens Tidende Foto: Thor Brødreskift

Lagret av 95 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 stykker løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 600 g squash
  • 6 stykker egg
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 stykker løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 600 g squash
  • 6 stykker egg
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Denne har mye til felles med pai eller quiche, bare at den lages rett i en støpejernspanne, istedenfor å bakes i paideig.
Til en liten stekepanne på 19 cm diameter trenger du rundt 4 egg og 400 g squash. Ingrensmengden som her oppgis passer til en stekepanne på 23 cm diameter.
Løken finkuttes og stekes blank i stekepannen.
Ha deretter i presset eller raspet hvitløk.
Nå setter du platen på full effekt, og har i grovraspet squash.
Stek til squashen mykner, ca. fem minutter, og rør ofte slik at dampen får slippe ut.
Nå ser det ut som stekepannen er full til randen, men fortvil ikke: Når squashen mykner, minsker den dramatisk i volum.
Pisk eggene lett med en gaffel, og ha i salt og pepper, samt squash-blandingen.
Varm stekepanne på 2/3 effekt med litt smør eller stekeolje, og hell røren tilbake i stekepannen.
Når omeletten begynner å koagulere langs kanten av steikepannen, settes stekepannen under grillelementet i ovnen, til den får gylne flekker på toppen.
Serveres som et enkelt måltid med brød og urtesmør, eller med salat til.
woman cooking

Bon appetit!

Denne har mye til felles med pai eller quiche, bare at den lages rett i en støpejernspanne, istedenfor å bakes i paideig.
Til en liten stekepanne på 19 cm diameter trenger du rundt 4 egg og 400 g squash. Ingrensmengden som her oppgis passer til en stekepanne på 23 cm diameter.
Løken finkuttes og stekes blank i stekepannen.
Ha deretter i presset eller raspet hvitløk.
Nå setter du platen på full effekt, og har i grovraspet squash.
Stek til squashen mykner, ca. fem minutter, og rør ofte slik at dampen får slippe ut.
Nå ser det ut som stekepannen er full til randen, men fortvil ikke: Når squashen mykner, minsker den dramatisk i volum.
Pisk eggene lett med en gaffel, og ha i salt og pepper, samt squash-blandingen.
Varm stekepanne på 2/3 effekt med litt smør eller stekeolje, og hell røren tilbake i stekepannen.
Når omeletten begynner å koagulere langs kanten av steikepannen, settes stekepannen under grillelementet i ovnen, til den får gylne flekker på toppen.
Serveres som et enkelt måltid med brød og urtesmør, eller med salat til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?