Til hovedinnhold

Vaniljeboller

1 h

Å sette tennene i nybakte, myke, fylte vaniljeboller er en himmelsk opplevelse.
Kilde: Stavanger Aftenblad; Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.

Lagret av 99 brukere
Vaniljeboller

Å sette tennene i nybakte, myke, fylte vaniljeboller er en himmelsk opplevelse.
Kilde: Stavanger Aftenblad; Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.

Lagret av 99 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 75 g smør
  • 2.5 dl helmelk
  • 25 g gjær, rød
  • 1 egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 600 g hvetemel
  • 4 ss smør
  • 1 dl sukker

Vaniljekrem

  • 2 eggeplomme
  • 0.75 dl sukker
  • 0.5 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 75 g smør
  • 2.5 dl helmelk
  • 25 g gjær, rød
  • 1 egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 600 g hvetemel
  • 4 ss smør
  • 1 dl sukker

Vaniljekrem

  • 2 eggeplomme
  • 0.75 dl sukker
  • 0.5 dl hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker
Lag deigen ved å smelte smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm opp forsiktig til lunken.
Smuldre gjæren i en bolle og ha over væsken. Rør ut.
Ha i sammenvispet egg, salt, sukker og mel.
Arbeid deigen jevn. Hev 40 minutter på lunt sted under klede.
Lag vaniljekrem mens deigen hever, se oppskrift lengre ned. Pakkekrem kan brukes i tidsklemma.
Del den hevede deigen i to og kjevle ut 1 1/2 cm tykk.
Stikk ut sirkler, ca. 6 cm. i diameter, med et glass.
Legg en teskje vanilijekrem på hver sirkel. Løft over en annen sirkel og trykk godt rundt kanten.
Etterhev under klede ca. 40 minutter.
Stek bollene 8-10 minutter nederst i forvarmet ovn på 210 grader.
Til pensling: Smelt smøret. Ha sukker i en suppeskål.
Pensle de varme bollene med litt smør og dypp i sukkeret.
Servér lune.

Vaniljekrem

Visp eggeplommer og sukker. Rør i melet.
Hell i den kokende melken i en tynn stråle mens du visper.
Ha i vaniljesukker.
Varm opp til kokepunktet, men kremen må ikke koke. Rør hele tiden.
Avkjøl kasserollen i kaldt vann.
woman cooking

Bon appetit!

Lag deigen ved å smelte smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm opp forsiktig til lunken.
Smuldre gjæren i en bolle og ha over væsken. Rør ut.
Ha i sammenvispet egg, salt, sukker og mel.
Arbeid deigen jevn. Hev 40 minutter på lunt sted under klede.
Lag vaniljekrem mens deigen hever, se oppskrift lengre ned. Pakkekrem kan brukes i tidsklemma.
Del den hevede deigen i to og kjevle ut 1 1/2 cm tykk.
Stikk ut sirkler, ca. 6 cm. i diameter, med et glass.
Legg en teskje vanilijekrem på hver sirkel. Løft over en annen sirkel og trykk godt rundt kanten.
Etterhev under klede ca. 40 minutter.
Stek bollene 8-10 minutter nederst i forvarmet ovn på 210 grader.
Til pensling: Smelt smøret. Ha sukker i en suppeskål.
Pensle de varme bollene med litt smør og dypp i sukkeret.
Servér lune.

Vaniljekrem

Visp eggeplommer og sukker. Rør i melet.
Hell i den kokende melken i en tynn stråle mens du visper.
Ha i vaniljesukker.
Varm opp til kokepunktet, men kremen må ikke koke. Rør hele tiden.
Avkjøl kasserollen i kaldt vann.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?