Til hovedinnhold

Saftig kyllingburger med lime og koriander

1 h 30 min
15 varer
433
Saftig kyllingburger med lime og koriander

En skikkelig saftig grillet burger egner seg meget godt som fredagssnacks. Denne burgeren har fått et oppfriskende kryddersjokk som heller mot varme indiske aromaer. I tillegg er den laget av mager kyllingkjøttdeig og svøpt i grove hjemmebakte brød. Det må jo bli en vinn-vinnsituasjon med tanke på både smak og sunnhet.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kylling, kjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, (toppet)
  • 2 ts ingefær, revet/finhakket, frisk
  • 2 ts hvitløk, revet/finhakket
  • 1.5 stk grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, hakket, frisk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 2 ts garam masala, eller karripulver
  • 1.5 ts salt

Til servering

  • hamburgerbrød
  • tomat
  • isbergsalat
  • rødløk
  • yoghurt naturell

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kylling, kjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, (toppet)
  • 2 ts ingefær, revet/finhakket, frisk
  • 2 ts hvitløk, revet/finhakket
  • 1.5 stk grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, hakket, frisk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 2 ts garam masala, eller karripulver
  • 1.5 ts salt

Til servering

  • hamburgerbrød
  • tomat
  • isbergsalat
  • rødløk
  • yoghurt naturell
Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Serveres i brød med salat, tomat, løk, yoghurt og tomat- og ingefærchutney.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Serveres i brød med salat, tomat, løk, yoghurt og tomat- og ingefærchutney.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?