Saftig kyllingburger med lime og koriander

1 h 30 min
Lagret av 434 brukere
Saftig kyllingburger med lime og koriander
Lagret av 434 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kylling, kjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, (toppet)
  • 2 ts ingefær, revet/finhakket, frisk
  • 2 ts hvitløk, revet/finhakket
  • 1.5 stk grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, hakket, frisk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 2 ts garam masala, eller karripulver
  • 1.5 ts salt

Til servering

  • hamburgerbrød
  • tomat
  • isbergsalat
  • rødløk
  • yoghurt naturell

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kylling, kjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, (toppet)
  • 2 ts ingefær, revet/finhakket, frisk
  • 2 ts hvitløk, revet/finhakket
  • 1.5 stk grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, hakket, frisk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 2 ts garam masala, eller karripulver
  • 1.5 ts salt

Til servering

  • hamburgerbrød
  • tomat
  • isbergsalat
  • rødløk
  • yoghurt naturell
Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Serveres i brød med salat, tomat, løk, yoghurt og tomat- og ingefærchutney.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rist spisskummen i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk og har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Bland alle ingrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere. Grill burgerne i en grillpanne, ca 3-4 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
Serveres i brød med salat, tomat, løk, yoghurt og tomat- og ingefærchutney.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?