Til hovedinnhold

Wienersnitzel

30 min

Det kreves to for å danse tango. I wienervalsen gjelder regelen om én rett, én fører. Men ok, vi kan bruke ytrefilet av svin, da, ikke bare de foreskrevne skiver av kalv.
Kilde: Aftenposten. Foto: Olav Urdahl

Lagret av 26 brukere
Wienersnitzel

Det kreves to for å danse tango. I wienervalsen gjelder regelen om én rett, én fører. Men ok, vi kan bruke ytrefilet av svin, da, ikke bare de foreskrevne skiver av kalv.
Kilde: Aftenposten. Foto: Olav Urdahl

Lagret av 26 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g ytrefilet, av kalv
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2 dl brødrasp
  • meierismør, usaltet
  • 1 sitron
  • 4 ansjosfilet
  • 30 kapers

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g ytrefilet, av kalv
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2 dl brødrasp
  • meierismør, usaltet
  • 1 sitron
  • 4 ansjosfilet
  • 30 kapers
Ha smør i en kjele og varm rolig opp. Øs det øverste, klare smørlaget. over i en bolle (klarnet smør).
De grå klumpene som synker til bunns, skal kastes.
Bank kjøttskivene flate mellom to lag oljesmurt kjøkkenplast. Skjær ut eventuelle hinner og sener.
Gni dem inn med salt og pepper.
Fordel mel, egg og brødrasp på tre tallerkener.
Vend kjøttskivene i melet og rist dem slik at det ikke blir for mye på dem. Vend dem deretter i pisket egg. Legg dem deretter grundig i brødsmulene, slik at det sitter et lag av panering på begge sider.
Varm det klarnede smøret i panne på middels varme.
Stek to og to skiver pent gylne på begge sider. Det er perfekt om paneringen bobler seg litt.
Server med tilbehør som beskrevet i hovedsaken.
woman cooking

Bon appetit!

Ha smør i en kjele og varm rolig opp. Øs det øverste, klare smørlaget. over i en bolle (klarnet smør).
De grå klumpene som synker til bunns, skal kastes.
Bank kjøttskivene flate mellom to lag oljesmurt kjøkkenplast. Skjær ut eventuelle hinner og sener.
Gni dem inn med salt og pepper.
Fordel mel, egg og brødrasp på tre tallerkener.
Vend kjøttskivene i melet og rist dem slik at det ikke blir for mye på dem. Vend dem deretter i pisket egg. Legg dem deretter grundig i brødsmulene, slik at det sitter et lag av panering på begge sider.
Varm det klarnede smøret i panne på middels varme.
Stek to og to skiver pent gylne på begge sider. Det er perfekt om paneringen bobler seg litt.
Server med tilbehør som beskrevet i hovedsaken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?