Marsipankake
1 h
Marsipankaken går aldri av moten og egner seg til enhver anledning.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga
Lagret av 42 brukere
Marsipankaken går aldri av moten og egner seg til enhver anledning.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga
Lagret av 42 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 sukkerbrød
- 7.5 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 3 ss bringebærsyltetøy
- 3 aprikossyltetøy
- 250 g marsipan
Sukkerbrød
- 5 egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 sukkerbrød
- 7.5 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 3 ss bringebærsyltetøy
- 3 aprikossyltetøy
- 250 g marsipan
Sukkerbrød
- 5 egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Bak sukkerbrød (se framgangsmåte lengre ned).
Del kaken i tre.
Pisk kremfløte og sukker stivt.
Legg en kakebunn på et fat.
Smør bringebærsyltetøy ut på den nederste delen og legg pisket kremfløte oppå.
Legg på en ny bunn og smør aprikossyltetøy utover. Legg på kremfløte.
Legg på en ny bunn som lokk.
Legg på et tynt lag med krem. Smør jevnt utover og dekk kremen fint på sidene også. Dette blir feste til marsipanen.
Kjevle ut marsipanen til et tynt lokk.
Rull marsipanen på en pinne og rull over kaken.
Dander marsipanen fint rundt kaken og skjær fint nede langs kanten på kaken.
Pynt gjerne med litt pisket kremfløte og frisk frukt. Bruk en sprøytepose og lag en bord med smeltet sjokolade eller sprøytegele (se bildet).
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form (rund form, ca. 24 cm i diameter) på 160 grader i 45 minutter.
Avkjøl sukkerbrødet på rist.

Bon appetit!
Bak sukkerbrød (se framgangsmåte lengre ned).
Del kaken i tre.
Pisk kremfløte og sukker stivt.
Legg en kakebunn på et fat.
Smør bringebærsyltetøy ut på den nederste delen og legg pisket kremfløte oppå.
Legg på en ny bunn og smør aprikossyltetøy utover. Legg på kremfløte.
Legg på en ny bunn som lokk.
Legg på et tynt lag med krem. Smør jevnt utover og dekk kremen fint på sidene også. Dette blir feste til marsipanen.
Kjevle ut marsipanen til et tynt lokk.
Rull marsipanen på en pinne og rull over kaken.
Dander marsipanen fint rundt kaken og skjær fint nede langs kanten på kaken.
Pynt gjerne med litt pisket kremfløte og frisk frukt. Bruk en sprøytepose og lag en bord med smeltet sjokolade eller sprøytegele (se bildet).
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form (rund form, ca. 24 cm i diameter) på 160 grader i 45 minutter.
Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.