Scampi med Gremolata-olje og salte poteter
Disse smårettene kan serveres slik spanierne byr på tapas og grekerne anretter sin meze, enkeltvis. Du kan alternativt servere alle enkeltdeler som et festmåltid: stekte scampi med gremolata-olje og salte poteter til. Gremolata er en frisk krydderblanding laget på revet sitron, hakket persille og hvitløk. Her vendes den med olje. Hjemmelaget hvitløksmajones, aïoli, topper hele smaksopplevelsen.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen for dinmat.
Disse smårettene kan serveres slik spanierne byr på tapas og grekerne anretter sin meze, enkeltvis. Du kan alternativt servere alle enkeltdeler som et festmåltid: stekte scampi med gremolata-olje og salte poteter til. Gremolata er en frisk krydderblanding laget på revet sitron, hakket persille og hvitløk. Her vendes den med olje. Hjemmelaget hvitløksmajones, aïoli, topper hele smaksopplevelsen.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen for dinmat.
- 0.5 hvitløksfedd
- 1 dl persille
- 1 sitron
- 1 dl olje
- 300 g ciabatta
- 12 scampi, rå
- olje
- 50 g smør
- salt
Salte poteter
- 1 kg poteter
- 1 l vann
- 150 g salt
Aïoli
- 1 egg
- 1 ts sennep, fransk
- 1 ts sherryeddik
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl olje
- 1 ts salt
- sitronsaft, presset
- 0.5 hvitløksfedd
- 1 dl persille
- 1 sitron
- 1 dl olje
- 300 g ciabatta
- 12 scampi, rå
- olje
- 50 g smør
- salt
Salte poteter
- 1 kg poteter
- 1 l vann
- 150 g salt
Aïoli
- 1 egg
- 1 ts sennep, fransk
- 1 ts sherryeddik
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl olje
- 1 ts salt
- sitronsaft, presset
Salte poteter
Aïoli
