Montréal-varianten er kokt i vann tilsatt honning eller maltsirup før steking. Deigen inneholder egg. Bagelsen er mindre enn New York-varianten. Og bakt i vedfyrt steinovn som gir den spesielle, sprø skorpen og saftig, myke innmaten. Anbefales på det varmeste. Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Montréal-varianten er kokt i vann tilsatt honning eller maltsirup før steking. Deigen inneholder egg. Bagelsen er mindre enn New York-varianten. Og bakt i vedfyrt steinovn som gir den spesielle, sprø skorpen og saftig, myke innmaten. Anbefales på det varmeste. Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Ha varmt vann, sukker, olje, tørrgjær, sammenvispet egg og sirup i en bolle. Visp for hånd eller i mikser til gjæren er blandet ut i vannet.
Rør i saltet og 1/3 av melet. Spe med mel til du har en myk deig.
Kna i maskin med eltekrok i 10-12 minutter. Bland inn mer mel hvis det trengs.
Dekk bollen med plast og la deigen hvile i 10 minutter.
Vend ut deigen på melstrødd bakebord. Del i emner.
Rull dem i 25 cm lengder som er tynnere i endene. Press sammen til en sirkel og rull godt rundt skjøten. Har du problemer med å få skjøten til å henge sammen, kan du prøve «å lime» med noen dråper vann.
Legg bagelsemnene på bakepapir på stekeplate. Dekk med klede og la dem heve i 30 minutter på et lunt sted.
Varm stekeovnen til 230 grader i vanlig ovn, 210 grader for varmluft.
Koking
Kok opp vann og honning.
Legg 3 hevede bagelsemner om gangen i det hete vannet. Kok dem 1 ½ minutt, mens du snur dem etter halve tiden.
Løft dem ut med en hullsleiv så vannet renner av. Legg dem i en bolle med rikelig med valmuefrø eller sesamfrø, alt etter smak. Frøene fester seg rundt hele bagels-emnet.
Legg emnene tilbake på bakepapiret.
Stek emnene gylne og sprø i ovnen cirka 20 minutter.
Snu dem når det gjenstår 5 minutter av steketiden så også undersiden får farge.
Avkjøl på rist.
Bagels kan fryses.
Du kan også oppbevare den knadde deigen i kjøleskapet opptil ett døgn før du koker og steker bagelsene.
Bon appetit!
Ha varmt vann, sukker, olje, tørrgjær, sammenvispet egg og sirup i en bolle. Visp for hånd eller i mikser til gjæren er blandet ut i vannet.
Rør i saltet og 1/3 av melet. Spe med mel til du har en myk deig.
Kna i maskin med eltekrok i 10-12 minutter. Bland inn mer mel hvis det trengs.
Dekk bollen med plast og la deigen hvile i 10 minutter.
Vend ut deigen på melstrødd bakebord. Del i emner.
Rull dem i 25 cm lengder som er tynnere i endene. Press sammen til en sirkel og rull godt rundt skjøten. Har du problemer med å få skjøten til å henge sammen, kan du prøve «å lime» med noen dråper vann.
Legg bagelsemnene på bakepapir på stekeplate. Dekk med klede og la dem heve i 30 minutter på et lunt sted.
Varm stekeovnen til 230 grader i vanlig ovn, 210 grader for varmluft.
Koking
Kok opp vann og honning.
Legg 3 hevede bagelsemner om gangen i det hete vannet. Kok dem 1 ½ minutt, mens du snur dem etter halve tiden.
Løft dem ut med en hullsleiv så vannet renner av. Legg dem i en bolle med rikelig med valmuefrø eller sesamfrø, alt etter smak. Frøene fester seg rundt hele bagels-emnet.
Legg emnene tilbake på bakepapiret.
Stek emnene gylne og sprø i ovnen cirka 20 minutter.
Snu dem når det gjenstår 5 minutter av steketiden så også undersiden får farge.
Avkjøl på rist.
Bagels kan fryses.
Du kan også oppbevare den knadde deigen i kjøleskapet opptil ett døgn før du koker og steker bagelsene.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto