Dampet torskefilet med potet gribiche
1 h
Dampet torskefilet sammen med lune poteter og salte mandler er en annerledes og smakfull opplevelse. Perfekt måltid når du vil imponere venner og familie.
Kilde: Kokk Karl Eril Pallesen for dinmat
Lagret av 16 brukere
Dampet torskefilet sammen med lune poteter og salte mandler er en annerledes og smakfull opplevelse. Perfekt måltid når du vil imponere venner og familie.
Kilde: Kokk Karl Eril Pallesen for dinmat
Lagret av 16 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 700 g torskefilet
- 8 nypotet
- 5 kvaster timian
- 1.5 ss salt
- 2 kvaster rosmarin
- 5 skive(r) sitronskall
- 1 løk
- 4 ss mandler, salte
- 2 skive(r) pequillos
- friske urter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 700 g torskefilet
- 8 nypotet
- 5 kvaster timian
- 1.5 ss salt
- 2 kvaster rosmarin
- 5 skive(r) sitronskall
- 1 løk
- 4 ss mandler, salte
- 2 skive(r) pequillos
- friske urter
Skrell og skjær løken i skiver.
Del fiskefilet i porsjonsstykker.
Skjær pequillos (bakt paprika) i tynne strimler.
Grovhakk mandlene.
Finhakk litt urter.
Kok opp vann sammen med løk, timian, rosmarin, salt og flak av sitronskall (ikke få med det hvite, det smaker beskt).
Legg fiskestykkene i kjelen og trekk den til side. La fisken stå og trekke.
Vask potetene og skjær de i ca. 2 cm tykke skiver. Sett de på kok.
Slå av kokevannet og ha de i majonesen mens de er varme. Ha ti lslutt i finhakkede urter.

Bon appetit!
Skrell og skjær løken i skiver.
Del fiskefilet i porsjonsstykker.
Skjær pequillos (bakt paprika) i tynne strimler.
Grovhakk mandlene.
Finhakk litt urter.
Kok opp vann sammen med løk, timian, rosmarin, salt og flak av sitronskall (ikke få med det hvite, det smaker beskt).
Legg fiskestykkene i kjelen og trekk den til side. La fisken stå og trekke.
Vask potetene og skjær de i ca. 2 cm tykke skiver. Sett de på kok.
Slå av kokevannet og ha de i majonesen mens de er varme. Ha ti lslutt i finhakkede urter.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.