Dampet torskefilet med potet gribiche
1 h
10 varer
16
Dampet torskefilet sammen med lune poteter og salte mandler er en annerledes og smakfull opplevelse. Perfekt måltid når du vil imponere venner og familie.
Kilde: Kokk Karl Eril Pallesen for dinmat
Ingredienser
8
porsjoner
- 700 g torskefilet
- 8 nypotet
- 5 kvaster timian
- 1.5 ss salt
- 2 kvaster rosmarin
- 5 skive(r) sitronskall
- 1 løk
- 4 ss mandler, salte
- 2 skive(r) pequillos
- friske urter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 700 g torskefilet
- 8 nypotet
- 5 kvaster timian
- 1.5 ss salt
- 2 kvaster rosmarin
- 5 skive(r) sitronskall
- 1 løk
- 4 ss mandler, salte
- 2 skive(r) pequillos
- friske urter
Skrell og skjær løken i skiver.
Del fiskefilet i porsjonsstykker.
Skjær pequillos (bakt paprika) i tynne strimler.
Grovhakk mandlene.
Finhakk litt urter.
Kok opp vann sammen med løk, timian, rosmarin, salt og flak av sitronskall (ikke få med det hvite, det smaker beskt).
Legg fiskestykkene i kjelen og trekk den til side. La fisken stå og trekke.
Vask potetene og skjær de i ca. 2 cm tykke skiver. Sett de på kok.
Slå av kokevannet og ha de i majonesen mens de er varme. Ha ti lslutt i finhakkede urter.

Bon appetit!
Skrell og skjær løken i skiver.
Del fiskefilet i porsjonsstykker.
Skjær pequillos (bakt paprika) i tynne strimler.
Grovhakk mandlene.
Finhakk litt urter.
Kok opp vann sammen med løk, timian, rosmarin, salt og flak av sitronskall (ikke få med det hvite, det smaker beskt).
Legg fiskestykkene i kjelen og trekk den til side. La fisken stå og trekke.
Vask potetene og skjær de i ca. 2 cm tykke skiver. Sett de på kok.
Slå av kokevannet og ha de i majonesen mens de er varme. Ha ti lslutt i finhakkede urter.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.