Rens fisken straks du får den i hus. Fjern blodranden og hinner innvendig, og klipp av vingene.
La fisken ligge i rennende, kaldt vann.
Hvis du tørker den og drysser på grovt salt før den legges i kjøleskapet et par timer, blir konsistensen ekstra fin.
Sausen: Smelt smøret i en kasserolle. Rør i sennep. Hell i fløte og kok opp.
Skru av varmen og tilsett sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Torsken: Kok opp vann med salt. Skru ned varmen.
Legg i torskestykkene og la dem trekke akkurat ferdige, 6-8 minutter.
Ta dem opp med hulskje og legg på et kjøkkenhåndkle til å renne helt av.
Tips: Server med valgfritt tilbehør som kokte mandelpoteter, sprøstekte baconbiter, revne gulrøtter, salat, kokte grønnsaker, sitronbåter, kapers, flatbrød eller annet godt tilbehør.
Hvitkålsalat med appelsin, eple og ristede valnøtter
Dressing: Bland sammen majones, kulturmelk, eplesideredddik, knust hvitløk og sukker.
Smak til med salt og pepper.
La dressingen trekke i kjøleskap til den skal brukes.
Dressingen kan lagres i flere døgn.
Skrell appelsinene og skjær dem i små stykker.
Del eplet i terninger. Finsnitt kål og vårløk.
Rist valnøttene i tørr panne og grovhakk dem.
Hakk persillen.
Samle alt i en bolle og hell dressingen over. Bland forsiktig.
Bon appetit!
Rens fisken straks du får den i hus. Fjern blodranden og hinner innvendig, og klipp av vingene.
La fisken ligge i rennende, kaldt vann.
Hvis du tørker den og drysser på grovt salt før den legges i kjøleskapet et par timer, blir konsistensen ekstra fin.
Sausen: Smelt smøret i en kasserolle. Rør i sennep. Hell i fløte og kok opp.
Skru av varmen og tilsett sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Torsken: Kok opp vann med salt. Skru ned varmen.
Legg i torskestykkene og la dem trekke akkurat ferdige, 6-8 minutter.
Ta dem opp med hulskje og legg på et kjøkkenhåndkle til å renne helt av.
Tips: Server med valgfritt tilbehør som kokte mandelpoteter, sprøstekte baconbiter, revne gulrøtter, salat, kokte grønnsaker, sitronbåter, kapers, flatbrød eller annet godt tilbehør.
Hvitkålsalat med appelsin, eple og ristede valnøtter
Dressing: Bland sammen majones, kulturmelk, eplesideredddik, knust hvitløk og sukker.
Smak til med salt og pepper.
La dressingen trekke i kjøleskap til den skal brukes.
Dressingen kan lagres i flere døgn.
Skrell appelsinene og skjær dem i små stykker.
Del eplet i terninger. Finsnitt kål og vårløk.
Rist valnøttene i tørr panne og grovhakk dem.
Hakk persillen.
Samle alt i en bolle og hell dressingen over. Bland forsiktig.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto