Til hovedinnhold

Scampi på italiensk

30 min

- Å spise er å kommunisere, jo hyggeligere vi har det, jo enklere kan maten være. Prøv disse scampiene som en lekker forrett, eller server de på tapasbordet.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Jon Anders Skau

Lagret av 15 brukere
Scampi på italiensk

- Å spise er å kommunisere, jo hyggeligere vi har det, jo enklere kan maten være. Prøv disse scampiene som en lekker forrett, eller server de på tapasbordet.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Jon Anders Skau

Lagret av 15 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 10 scampi, rå
  • 2 tomat
  • 1 grønn paprika
  • 2 løk
  • 100 g bacon
  • 1 buljong, terning
  • 2 egg
  • 2 hvitløksfedd
  • olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 scampi, rå
  • 2 tomat
  • 1 grønn paprika
  • 2 løk
  • 100 g bacon
  • 1 buljong, terning
  • 2 egg
  • 2 hvitløksfedd
  • olivenolje
  • salt
Legg tomater i kokende vann, slik at det blir lettere å fjerne skallet. Når de er avkjølt, hakkes de i store biter.
Bruk eventuelt en boks med hermetiske hakkede tomater.
Skjær paprika, løk og hvitløk i små biter. Hvitløken skal være finhakket eller presset.
Varm olje i en dyp panne på middels varme.
Fres løken, til den blir gyllen. Ha i hvitløk og paprika, bland det godt sammen.
La det steke i ca. 7-8 min.
Deretter har du i skinke eller bacon og tomater. Bland godt alle ingrediensene og hell de over i en ildfast form.
Tilsett scampi og en liten kopp buljongkraft. La det koke sammen i ca. 5 min.
Pisk sammen egg og ha over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 10 min.
Smak til med salt.
NB! Scampien må tines og skrelles først, dersom de er frosne. Suirr de i en panne med litt olje på forhånd.
Server retten med godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Legg tomater i kokende vann, slik at det blir lettere å fjerne skallet. Når de er avkjølt, hakkes de i store biter.
Bruk eventuelt en boks med hermetiske hakkede tomater.
Skjær paprika, løk og hvitløk i små biter. Hvitløken skal være finhakket eller presset.
Varm olje i en dyp panne på middels varme.
Fres løken, til den blir gyllen. Ha i hvitløk og paprika, bland det godt sammen.
La det steke i ca. 7-8 min.
Deretter har du i skinke eller bacon og tomater. Bland godt alle ingrediensene og hell de over i en ildfast form.
Tilsett scampi og en liten kopp buljongkraft. La det koke sammen i ca. 5 min.
Pisk sammen egg og ha over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 10 min.
Smak til med salt.
NB! Scampien må tines og skrelles først, dersom de er frosne. Suirr de i en panne med litt olje på forhånd.
Server retten med godt brød.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?