Scampi på italiensk
30 min
- Å spise er å kommunisere, jo hyggeligere vi har det, jo enklere kan maten være. Prøv disse scampiene som en lekker forrett, eller server de på tapasbordet.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Jon Anders Skau
Lagret av 15 brukere
- Å spise er å kommunisere, jo hyggeligere vi har det, jo enklere kan maten være. Prøv disse scampiene som en lekker forrett, eller server de på tapasbordet.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Jon Anders Skau
Lagret av 15 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 10 scampi, rå
- 2 tomat
- 1 grønn paprika
- 2 løk
- 100 g bacon
- 1 buljong, terning
- 2 egg
- 2 hvitløksfedd
- olivenolje
- salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 10 scampi, rå
- 2 tomat
- 1 grønn paprika
- 2 løk
- 100 g bacon
- 1 buljong, terning
- 2 egg
- 2 hvitløksfedd
- olivenolje
- salt
Legg tomater i kokende vann, slik at det blir lettere å fjerne skallet. Når de er avkjølt, hakkes de i store biter.
Bruk eventuelt en boks med hermetiske hakkede tomater.
Skjær paprika, løk og hvitløk i små biter. Hvitløken skal være finhakket eller presset.
Varm olje i en dyp panne på middels varme.
Fres løken, til den blir gyllen. Ha i hvitløk og paprika, bland det godt sammen.
La det steke i ca. 7-8 min.
Deretter har du i skinke eller bacon og tomater. Bland godt alle ingrediensene og hell de over i en ildfast form.
Tilsett scampi og en liten kopp buljongkraft. La det koke sammen i ca. 5 min.
Pisk sammen egg og ha over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 10 min.
Smak til med salt.
NB! Scampien må tines og skrelles først, dersom de er frosne. Suirr de i en panne med litt olje på forhånd.
Server retten med godt brød.

Bon appetit!
Legg tomater i kokende vann, slik at det blir lettere å fjerne skallet. Når de er avkjølt, hakkes de i store biter.
Bruk eventuelt en boks med hermetiske hakkede tomater.
Skjær paprika, løk og hvitløk i små biter. Hvitløken skal være finhakket eller presset.
Varm olje i en dyp panne på middels varme.
Fres løken, til den blir gyllen. Ha i hvitløk og paprika, bland det godt sammen.
La det steke i ca. 7-8 min.
Deretter har du i skinke eller bacon og tomater. Bland godt alle ingrediensene og hell de over i en ildfast form.
Tilsett scampi og en liten kopp buljongkraft. La det koke sammen i ca. 5 min.
Pisk sammen egg og ha over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 10 min.
Smak til med salt.
NB! Scampien må tines og skrelles først, dersom de er frosne. Suirr de i en panne med litt olje på forhånd.
Server retten med godt brød.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.