Stekt kveite med grønnsaker og blåskjell-gulrotsaus
60 min
Nydelig kveitemiddag med fargerik saus.
Kilde: Eksportutvalget for fisk.
22 har lagret denne
8
porsjoner
- 600 g kveite, filet
- salt
- pepper
- 2 ss smør
- 3 stangselleri
- 1 kålrot
- 2 rødløk
- 4 vårløk
Saus
- 300 g blåskjell
- 1 sjalottløk
- 1 ts karve
- 1 ss smør
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 3 gulrot
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g kveite, filet
- salt
- pepper
- 2 ss smør
- 3 stangselleri
- 1 kålrot
- 2 rødløk
- 4 vårløk
Saus
- 300 g blåskjell
- 1 sjalottløk
- 1 ts karve
- 1 ss smør
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 3 gulrot
- salt og kvernet pepper
Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt.
Skrell og skjær rødløk i tynne båter.
Skrell kålrot og kutt i tynne staver.
Skjær selleristang i tynne staver og kutt vårløk i biter.
Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres.
Smak til med salt og pepper.
Saus
Skrell og finhakk sjalottløk.
Vask, skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
Ta opp skjellene.
Tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk.
Ha i fløten og kok i fem minutter.
Mos sausen i food-processor eller med stavmikser.
Smak den til med salt og pepper.
Server den nystekte fisken med saus, blåskjell og grønnsaker.
Tips: Server eventuelt kokte poteter eller brød til.

Bon appetit!
Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.
Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt.
Skrell og skjær rødløk i tynne båter.
Skrell kålrot og kutt i tynne staver.
Skjær selleristang i tynne staver og kutt vårløk i biter.
Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres.
Smak til med salt og pepper.
Saus
Skrell og finhakk sjalottløk.
Vask, skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.
Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
Ta opp skjellene.
Tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk.
Ha i fløten og kok i fem minutter.
Mos sausen i food-processor eller med stavmikser.
Smak den til med salt og pepper.
Server den nystekte fisken med saus, blåskjell og grønnsaker.
Tips: Server eventuelt kokte poteter eller brød til.