Stekt torskefilet på potet- og sellerimos med rødvinssaus
60 min
Torsken kan brunes i god tid og etterstekes i ovn like før servering. Enklere blir det ikke.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Kim Holthe
83 har lagret denne
Torsken kan brunes i god tid og etterstekes i ovn like før servering. Enklere blir det ikke.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Kim Holthe
83 har lagret denne
8
porsjoner
- 1.8 kg torskefilet
- 2 ss salt
- 4 ss smør
- 1 gulrot
- 1 persillerot
- 1 squash, gul
- 2 tomat
Potet- og sellerimos
- 500 g poteter
- 500 g sellerirot
- 2 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 1 ss smør
- salt
- hvit pepper
Rødvinsaus
- 2 sjalottløk
- 3 dl rødvin
- 200 g smør
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 1.8 kg torskefilet
- 2 ss salt
- 4 ss smør
- 1 gulrot
- 1 persillerot
- 1 squash, gul
- 2 tomat
Potet- og sellerimos
- 500 g poteter
- 500 g sellerirot
- 2 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 1 ss smør
- salt
- hvit pepper
Rødvinsaus
- 2 sjalottløk
- 3 dl rødvin
- 200 g smør
- salt og kvernet pepper
Sett stekeovnen på 170 grader.
Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skyll saltet av og tørk fisken.
Skjær den i jevnstore porsjonsstykker. Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje. Dette kan gjøres på forhånd.
Like før servering etterstekes fisken i ovn, med skinnsiden opp i ca. 5 minutter.
Potet- og sellerimos
Skrell poteter og knollselleri og skjær dem i terninger.
Kok de møre i usaltet vann.
Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.
Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Rødvinsaus
Skrell og finhakk sjalottløk.
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn.
Visp inn smør i små terninger.
Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.
Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.
Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.
Anrett torskeskivene med skinnsiden opp på en seng av potet- og sellerimos.
Fordel grønnsakene rundt og drypp på saus.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 170 grader.
Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skyll saltet av og tørk fisken.
Skjær den i jevnstore porsjonsstykker. Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje. Dette kan gjøres på forhånd.
Like før servering etterstekes fisken i ovn, med skinnsiden opp i ca. 5 minutter.
Potet- og sellerimos
Skrell poteter og knollselleri og skjær dem i terninger.
Kok de møre i usaltet vann.
Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.
Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Rødvinsaus
Skrell og finhakk sjalottløk.
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn.
Visp inn smør i små terninger.
Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.
Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.
Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.
Anrett torskeskivene med skinnsiden opp på en seng av potet- og sellerimos.
Fordel grønnsakene rundt og drypp på saus.