Quiche
1 h
En ekte quiche Lorraine er med bacon eller eventuelt salt spekeskinke. Vi velger vegetarisk i dag, men med så mange sterke og gode smaker at få vil savne noe. Men for all del. Skinke, bacon, laks, kalkun eller hva det måtte være passer fint så vel til som i quichen.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Kim Nygård
Lagret av 111 brukere
En ekte quiche Lorraine er med bacon eller eventuelt salt spekeskinke. Vi velger vegetarisk i dag, men med så mange sterke og gode smaker at få vil savne noe. Men for all del. Skinke, bacon, laks, kalkun eller hva det måtte være passer fint så vel til som i quichen.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Kim Nygård
Lagret av 111 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 3 plate(r) butterdeig, frossen
- 1 løk
- 1 purreløk
- 1 dl basilikum
- salt og kvernet pepper
- 200 g spinat
- 25 g pinjekjerner
- 75 g fetaost
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- 30 g gruyere
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 plate(r) butterdeig, frossen
- 1 løk
- 1 purreløk
- 1 dl basilikum
- salt og kvernet pepper
- 200 g spinat
- 25 g pinjekjerner
- 75 g fetaost
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- 30 g gruyere
'Tin – og kjevle ut butterdeigsplatene så de dekker paiformen.
Sett steikeovnen på 190 grader.
Skrell og hakk løk og purreløk.
Surres myke i litt olje i en gryte sammen med basilikum, litt salt og pepper. Tilsett spinaten og forvell den i oljen.
Ta løk- og spinatblandingen over butterdeigen.
Bryt fetaost og ta i. Rist pinjekjerner og dryss over.
Bland egg, melk, fløte og litt salt og pepper.
Hell over formen. Riv til slutt over ost – og aller helst gruyère.
Stek midt i ovnen med jevn over- og undervarme på 190 grader i 35 minutter.
Server med en god salat. Ev. med litt god skinke eller røykelaks

Bon appetit!
'Tin – og kjevle ut butterdeigsplatene så de dekker paiformen.
Sett steikeovnen på 190 grader.
Skrell og hakk løk og purreløk.
Surres myke i litt olje i en gryte sammen med basilikum, litt salt og pepper. Tilsett spinaten og forvell den i oljen.
Ta løk- og spinatblandingen over butterdeigen.
Bryt fetaost og ta i. Rist pinjekjerner og dryss over.
Bland egg, melk, fløte og litt salt og pepper.
Hell over formen. Riv til slutt over ost – og aller helst gruyère.
Stek midt i ovnen med jevn over- og undervarme på 190 grader i 35 minutter.
Server med en god salat. Ev. med litt god skinke eller røykelaks
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.