Steinbit i panne
60 min
Ei skikkelig festgryte med steinbit, blåskjell, krepsehaler og reker.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. FOTO: Eksportutvalget for fisk/Alf Børjesson
30 har lagret denne
Ei skikkelig festgryte med steinbit, blåskjell, krepsehaler og reker.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. FOTO: Eksportutvalget for fisk/Alf Børjesson
30 har lagret denne
8
porsjoner
- 600 g steinbitfilet
- 50 g reker, rensede
- 50 g krepsehaler
- 100 g blåskjell
- 1 squash
- 15 aspargesbønner
- 10 sukkererter
- 600 spinat
- 12 spinat
- 4 ss smør
Buljong
- 5 dl grønnsaksbuljong, utblandet
- 15 hel sort pepper
- 5 stjerneanis
- 5 kvaster persille
- 0.25 fennikel
- 1 laurbærblad
- 1 kvast timian
- 3 dl hvitvin, tørr
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g steinbitfilet
- 50 g reker, rensede
- 50 g krepsehaler
- 100 g blåskjell
- 1 squash
- 15 aspargesbønner
- 10 sukkererter
- 600 spinat
- 12 spinat
- 4 ss smør
Buljong
- 5 dl grønnsaksbuljong, utblandet
- 15 hel sort pepper
- 5 stjerneanis
- 5 kvaster persille
- 0.25 fennikel
- 1 laurbærblad
- 1 kvast timian
- 3 dl hvitvin, tørr
Start med å lage buljong. Se framgangsmåte lengre ned.
Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver.
Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutter.
Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.
Rens fisken for skinn og bein.
Skjær fisken i passe serveringstykker.
Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige.
Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.
Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen.
Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene.
La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.
Buljong
Skjær fennikel i små biter.
Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen (bruk gjerne alkoholfri hvitvin).
La den småkoke i ca. 20-30 minutter og sil buljongen.

Bon appetit!
Start med å lage buljong. Se framgangsmåte lengre ned.
Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver.
Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutter.
Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.
Rens fisken for skinn og bein.
Skjær fisken i passe serveringstykker.
Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige.
Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.
Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen.
Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene.
La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.
Buljong
Skjær fennikel i små biter.
Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen (bruk gjerne alkoholfri hvitvin).
La den småkoke i ca. 20-30 minutter og sil buljongen.