Laurbærkokt torsk med kaviarsaus

60 min

Finn noen tykke og fine torskefileter, gjerne såkalt loin, og salt dem en times tid på forhånd. Her bruker vi pisket krem i sausen, ikke fløte, for å få den litt mer fluffy.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

11 har lagret denne
Laurbærkokt torsk med kaviarsaus

Finn noen tykke og fine torskefileter, gjerne såkalt loin, og salt dem en times tid på forhånd. Her bruker vi pisket krem i sausen, ikke fløte, for å få den litt mer fluffy.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

11 har lagret denne
8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 8 hvit pepper
  • 2 laurbærblad
  • havsalt
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 5 ss krem
  • 2 ss smør, kaldt
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 1 ss dill
  • 50 g løyrom
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • 8 hvit pepper
  • 2 laurbærblad
  • havsalt
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 5 ss krem
  • 2 ss smør, kaldt
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 1 ss dill
  • 50 g løyrom
Kok opp rikelig med vann til fisken, minst tre liter, og ha i en drøy spiseskje salt pr. liter vann. Ha i pepper og laurbær.
Kok opp og legg fiskestykkene forsiktig i. Legg på lokk og dra kjelen av platen.
Etter omtrent ti minutter vil fisken være ferdig. Ta et stykke forsiktig ut og sjekk at de er ferdige, ikke overkokte, slik at de flaker seg for lett. (Dette er en perfekt måte å trekke alle typer fiskefilet på, men det må være rikelig med vann!)
Skrell og finhakk sjalottløken og ha en spiseskje av hakket i en liten kjele.
Hell på hvitvin og la det koke uten lokk til det er litt under en dl av vinen igjen.
Skru ned varmen, nå må det ikke koke mer. Pisk inn kremen.
Pisk så inn smøret i små terninger, litt om gangen til det smelter inn og gir en litt luftig saus.
Smak til med bitte lite salt og pepper.
Bland så inn resten av sjalottløken, pluss gressløk og finhakket dill.
Ha löjromen forsiktig i rett før servering, spar litt til pynt på torsken.
Legg torskestykkene på varme tallerkener, med litt nykvernet pepper, og fordel nypisket saus rundt.
Server med mandelpoteter.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp rikelig med vann til fisken, minst tre liter, og ha i en drøy spiseskje salt pr. liter vann. Ha i pepper og laurbær.
Kok opp og legg fiskestykkene forsiktig i. Legg på lokk og dra kjelen av platen.
Etter omtrent ti minutter vil fisken være ferdig. Ta et stykke forsiktig ut og sjekk at de er ferdige, ikke overkokte, slik at de flaker seg for lett. (Dette er en perfekt måte å trekke alle typer fiskefilet på, men det må være rikelig med vann!)
Skrell og finhakk sjalottløken og ha en spiseskje av hakket i en liten kjele.
Hell på hvitvin og la det koke uten lokk til det er litt under en dl av vinen igjen.
Skru ned varmen, nå må det ikke koke mer. Pisk inn kremen.
Pisk så inn smøret i små terninger, litt om gangen til det smelter inn og gir en litt luftig saus.
Smak til med bitte lite salt og pepper.
Bland så inn resten av sjalottløken, pluss gressløk og finhakket dill.
Ha löjromen forsiktig i rett før servering, spar litt til pynt på torsken.
Legg torskestykkene på varme tallerkener, med litt nykvernet pepper, og fordel nypisket saus rundt.
Server med mandelpoteter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?