Du trenger god kraft til sausen, kokt på skrog eller annen, god viltkraft. Stusser du over at rypebrystet er så lettstekt? Aller mest fristende er det mens det ennå er rosa inni. Kilde: Stavanger Aftenblad
Du trenger god kraft til sausen, kokt på skrog eller annen, god viltkraft. Stusser du over at rypebrystet er så lettstekt? Aller mest fristende er det mens det ennå er rosa inni. Kilde: Stavanger Aftenblad
Flå rypa. Ta ut innmaten og ta vare på hjerte, lever og krås. Rens kråsen.
Klipp ut ryggen, slik at lårene sitter igjen, og skjær ut kjøttet på lårene.
Lag klaret smør ved å smelte smøret. Kok opp og skum av det hvite skummet som legger seg på toppen.
Øs forsiktig smøret over i en liten bolle med en skje, men la bunnfallet bli igjen. Klaret smør er det som inderne kaller ghee.
Pensle bryststykkene på brystbeinet med klaret smør. Legg dem på smurt stekeplate eller plate kledd med bakepapir.
Stek dem i ovnen i 6 - 8 minutter.
Avkjøl bryststykkene og skjær ut 2 fileter på hvert.
Legg dem tilbake på plata og varm dem i stekeovnen igjen i 2 - 3 minutter.
Del hver brystfilet i to før servering. Kjøttet er helt rosa.
Innmat, poteter og sopp:
Kutt potetene i små terninger og fres dem og innmat-hakk i klaret smør i varm jerngryte eller kasserolle. Rør hele tiden så ingenting brenner fast i bånn.
Tilsett sopp i biter, hakket løk og persille etter 2 - 3 minutter. Krydre forsiktig og la massen surre et par minutter.
Servér rypebrystet på en seng av ristet innmat, poteter og sopp. Fordel saus rundt.
Saus
Kok opp kraften og tilsett rømme, kremfløte, eddik og vin.
Kok inn til du har 5 dl igjen i gryta.
Visp inn smøret og smak til med salt.
Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.
Tilsett tyttebærene like før servering; la dem bli varme helt igjennom.
Brokkoli passer godt som tilbehør.
Bon appetit!
Rypebryst:
Varm stekeovnen til 225 grader.
Flå rypa. Ta ut innmaten og ta vare på hjerte, lever og krås. Rens kråsen.
Klipp ut ryggen, slik at lårene sitter igjen, og skjær ut kjøttet på lårene.
Lag klaret smør ved å smelte smøret. Kok opp og skum av det hvite skummet som legger seg på toppen.
Øs forsiktig smøret over i en liten bolle med en skje, men la bunnfallet bli igjen. Klaret smør er det som inderne kaller ghee.
Pensle bryststykkene på brystbeinet med klaret smør. Legg dem på smurt stekeplate eller plate kledd med bakepapir.
Stek dem i ovnen i 6 - 8 minutter.
Avkjøl bryststykkene og skjær ut 2 fileter på hvert.
Legg dem tilbake på plata og varm dem i stekeovnen igjen i 2 - 3 minutter.
Del hver brystfilet i to før servering. Kjøttet er helt rosa.
Innmat, poteter og sopp:
Kutt potetene i små terninger og fres dem og innmat-hakk i klaret smør i varm jerngryte eller kasserolle. Rør hele tiden så ingenting brenner fast i bånn.
Tilsett sopp i biter, hakket løk og persille etter 2 - 3 minutter. Krydre forsiktig og la massen surre et par minutter.
Servér rypebrystet på en seng av ristet innmat, poteter og sopp. Fordel saus rundt.
Saus
Kok opp kraften og tilsett rømme, kremfløte, eddik og vin.
Kok inn til du har 5 dl igjen i gryta.
Visp inn smøret og smak til med salt.
Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.
Tilsett tyttebærene like før servering; la dem bli varme helt igjennom.
Brokkoli passer godt som tilbehør.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto