Ovnsbakt rypebryst med poteter og sopp

1 h
Lagret av 7 brukere
Ovnsbakt rypebryst med poteter og sopp
Lagret av 7 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 rype
  • 50 g smør
  • 4 poteter
  • 200 g sopp
  • 100 g løk
  • 4 ss persille
  • salt og kvernet pepper

Saus

  • 6 dl kjøttkraft, gjerne vilt
  • 3 dl rømme
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss eddik
  • 1 dl portvin
  • 2 ss smør
  • 2 dl tyttebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 rype
  • 50 g smør
  • 4 poteter
  • 200 g sopp
  • 100 g løk
  • 4 ss persille
  • salt og kvernet pepper

Saus

  • 6 dl kjøttkraft, gjerne vilt
  • 3 dl rømme
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss eddik
  • 1 dl portvin
  • 2 ss smør
  • 2 dl tyttebær
Rypebryst:
Varm stekeovnen til 225 grader.
Flå rypa. Ta ut innmaten og ta vare på hjerte, lever og krås. Rens kråsen.
Klipp ut ryggen, slik at lårene sitter igjen, og skjær ut kjøttet på lårene.
Lag klaret smør ved å smelte smøret. Kok opp og skum av det hvite skummet som legger seg på toppen.
Øs forsiktig smøret over i en liten bolle med en skje, men la bunnfallet bli igjen. Klaret smør er det som inderne kaller ghee.
Pensle bryststykkene på brystbeinet med klaret smør. Legg dem på smurt stekeplate eller plate kledd med bakepapir.
Stek dem i ovnen i 6 - 8 minutter.
Avkjøl bryststykkene og skjær ut 2 fileter på hvert.
Legg dem tilbake på plata og varm dem i stekeovnen igjen i 2 - 3 minutter.
Del hver brystfilet i to før servering. Kjøttet er helt rosa.
Innmat, poteter og sopp:
Kutt potetene i små terninger og fres dem og innmat-hakk i klaret smør i varm jerngryte eller kasserolle. Rør hele tiden så ingenting brenner fast i bånn.
Tilsett sopp i biter, hakket løk og persille etter 2 - 3 minutter. Krydre forsiktig og la massen surre et par minutter.
Servér rypebrystet på en seng av ristet innmat, poteter og sopp. Fordel saus rundt.

Saus

Kok opp kraften og tilsett rømme, kremfløte, eddik og vin.
Kok inn til du har 5 dl igjen i gryta.
Visp inn smøret og smak til med salt.
Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.
Tilsett tyttebærene like før servering; la dem bli varme helt igjennom.
Brokkoli passer godt som tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Rypebryst:
Varm stekeovnen til 225 grader.
Flå rypa. Ta ut innmaten og ta vare på hjerte, lever og krås. Rens kråsen.
Klipp ut ryggen, slik at lårene sitter igjen, og skjær ut kjøttet på lårene.
Lag klaret smør ved å smelte smøret. Kok opp og skum av det hvite skummet som legger seg på toppen.
Øs forsiktig smøret over i en liten bolle med en skje, men la bunnfallet bli igjen. Klaret smør er det som inderne kaller ghee.
Pensle bryststykkene på brystbeinet med klaret smør. Legg dem på smurt stekeplate eller plate kledd med bakepapir.
Stek dem i ovnen i 6 - 8 minutter.
Avkjøl bryststykkene og skjær ut 2 fileter på hvert.
Legg dem tilbake på plata og varm dem i stekeovnen igjen i 2 - 3 minutter.
Del hver brystfilet i to før servering. Kjøttet er helt rosa.
Innmat, poteter og sopp:
Kutt potetene i små terninger og fres dem og innmat-hakk i klaret smør i varm jerngryte eller kasserolle. Rør hele tiden så ingenting brenner fast i bånn.
Tilsett sopp i biter, hakket løk og persille etter 2 - 3 minutter. Krydre forsiktig og la massen surre et par minutter.
Servér rypebrystet på en seng av ristet innmat, poteter og sopp. Fordel saus rundt.

Saus

Kok opp kraften og tilsett rømme, kremfløte, eddik og vin.
Kok inn til du har 5 dl igjen i gryta.
Visp inn smøret og smak til med salt.
Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.
Tilsett tyttebærene like før servering; la dem bli varme helt igjennom.
Brokkoli passer godt som tilbehør.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?