Denne karamellen er det nok noen som kjenner fra England. Disse er søte og gode og en kan selv variere med ulike smaker. Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen for dinmat. Foto: Jan Inge Haga
Denne karamellen er det nok noen som kjenner fra England. Disse er søte og gode og en kan selv variere med ulike smaker. Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen for dinmat. Foto: Jan Inge Haga
Finn en passe form til å ha fudgen i. Smør formen med olje, eller dekk den med bakepapir som er penslet med litt olje. Da blir fudgen lettere å få av papiret.
Ønsker du smak på fudgen kan du tilsette 3-4 ss kaffe, konjakk eller lignende.
Du kan også tilsette 225 gram valgfri sjokolade. Ha da i sjokoladen etter at fudgen er ferdig kokt.
Kok opp sukker, fløte, melk og eventuell flytende smak.
Varm over svak varme under omrøring.
Massen skal bli veldig varm og få en noe tykkere konsistens.
Massen er ferdig kokt når du kan ha litt masse i kaldt vann og etterpå forme den til en kule med fingrene.
Hell massen i den smurte formen.
Sett kjølig til massen har stivnet helt.
Skjær i passe biter med en god kniv.
Bon appetit!
Finn en passe form til å ha fudgen i. Smør formen med olje, eller dekk den med bakepapir som er penslet med litt olje. Da blir fudgen lettere å få av papiret.
Ønsker du smak på fudgen kan du tilsette 3-4 ss kaffe, konjakk eller lignende.
Du kan også tilsette 225 gram valgfri sjokolade. Ha da i sjokoladen etter at fudgen er ferdig kokt.
Kok opp sukker, fløte, melk og eventuell flytende smak.
Varm over svak varme under omrøring.
Massen skal bli veldig varm og få en noe tykkere konsistens.
Massen er ferdig kokt når du kan ha litt masse i kaldt vann og etterpå forme den til en kule med fingrene.