rask
Ris- og tunfisksalat
30 min
Noen bokser tunfisk er godt som utgangspunkt i salat. Med grønnsaker som vårløk og reddiker blir den både velsmakende og fargerik.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Synøve Dreyer
Lagret av 38 brukere
Noen bokser tunfisk er godt som utgangspunkt i salat. Med grønnsaker som vårløk og reddiker blir den både velsmakende og fargerik.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Synøve Dreyer
Lagret av 38 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 dl villris
- 150 g reker, rensede
- 1 boks tunfisk, vann
- 4 vårløk
- 1 bunt reddik
- 2 egg, hardkokt
- 1 dl majones, lett
- 2 dl rømme
- 3 ss sitronsaft, presset
- 2 ss dill
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 dl villris
- 150 g reker, rensede
- 1 boks tunfisk, vann
- 4 vårløk
- 1 bunt reddik
- 2 egg, hardkokt
- 1 dl majones, lett
- 2 dl rømme
- 3 ss sitronsaft, presset
- 2 ss dill
- salt og kvernet pepper
Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl eller bruk rester av kokt ris.
Vask og del reddiker i fire. Bland alle ingrediensene med risen.
Hardkok eggene og avkjøl. Del eggene i båter.
Dressing:
Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og finhakket dill.
Smak til med salt og pepper.
Server salaten med eggebåter og dressingen. Ferskt brød er godt til.

Bon appetit!
Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl eller bruk rester av kokt ris.
Vask og del reddiker i fire. Bland alle ingrediensene med risen.
Hardkok eggene og avkjøl. Del eggene i båter.
Dressing:
Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og finhakket dill.
Smak til med salt og pepper.
Server salaten med eggebåter og dressingen. Ferskt brød er godt til.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.