Til hovedinnhold

Ostesufflé

1 h

En oppblåst luftig og lett rett som ikke tåler å vente på gjestene, så sett for all del ikke suffléen i ovnen før alle er kommet og sitter til bords, ferdig til å hugge inn i vidunderet.
Kilde: Aftenposten

Lagret av 77 brukere
Ostesufflé

En oppblåst luftig og lett rett som ikke tåler å vente på gjestene, så sett for all del ikke suffléen i ovnen før alle er kommet og sitter til bords, ferdig til å hugge inn i vidunderet.
Kilde: Aftenposten

Lagret av 77 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 60 g smør
  • muskatnøtt
  • 3 ss hvetemel
  • 2.5 dl melk
  • 4 ss fløte
  • 0.5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 5 egg
  • 150 g jarlsberg
  • salat, assortert

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 60 g smør
  • muskatnøtt
  • 3 ss hvetemel
  • 2.5 dl melk
  • 4 ss fløte
  • 0.5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 5 egg
  • 150 g jarlsberg
  • salat, assortert
Riv osten eller del den små terninger.
Smelt smøret, frès litt nyrevetmuskat noen strakser og rør inn siktet mel.
Spe med melken, rør hele tiden.
La sausen småkoke 5 minutter, pass på at den ikke setter seg ved.
Rør inn fløte, salt og pepper og eggeplommene, én av gangen.
Ta kjelen til side og rør inn den revede osten.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i den lunkne ostemassen.
Ha røren i en smurt souffléform (små ildfaste former med rette kanter.).
Massen skal bare fylle 3/4 av formen.
Sett den straks i ovn på 180 grader.
Etter 20 minutter settes varmen opp til 200 grader.
Etter nye 20 minutter har suffléen hevet seg og fått en fin brunfarge. Server straks!
Det smaker godt med en enkel grønn salat og ferskt brød til.
Både rødvin og hvitvin passer å drikke til.
NB: Ikke åpne ovnsdøren før suffléen er ferdig. Da kan luften gå ut av den.
woman cooking

Bon appetit!

Riv osten eller del den små terninger.
Smelt smøret, frès litt nyrevetmuskat noen strakser og rør inn siktet mel.
Spe med melken, rør hele tiden.
La sausen småkoke 5 minutter, pass på at den ikke setter seg ved.
Rør inn fløte, salt og pepper og eggeplommene, én av gangen.
Ta kjelen til side og rør inn den revede osten.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i den lunkne ostemassen.
Ha røren i en smurt souffléform (små ildfaste former med rette kanter.).
Massen skal bare fylle 3/4 av formen.
Sett den straks i ovn på 180 grader.
Etter 20 minutter settes varmen opp til 200 grader.
Etter nye 20 minutter har suffléen hevet seg og fått en fin brunfarge. Server straks!
Det smaker godt med en enkel grønn salat og ferskt brød til.
Både rødvin og hvitvin passer å drikke til.
NB: Ikke åpne ovnsdøren før suffléen er ferdig. Da kan luften gå ut av den.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?