rask
Wiener Schnitzel
30 min
Server wiener schnitzel med kokte poteter eller røstipoteter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Geir Salvesen
55 har lagret denne
Server wiener schnitzel med kokte poteter eller røstipoteter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Geir Salvesen
55 har lagret denne
8
porsjoner
- 500 g kalvekjøtt, filet
- 2.5 dl hvetemel
- 2 egg
- 2.5 dl brødrasp
- 3 ss smør
- 3 ss olje
- 1 sitron
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kalvekjøtt, filet
- 2.5 dl hvetemel
- 2 egg
- 2.5 dl brødrasp
- 3 ss smør
- 3 ss olje
- 1 sitron
- salt og kvernet pepper
Skjær kjøttet i 4 deler, bank stykkene tynne, ca 4-5 mm tykkelse, krydre med salt og pepper, la stå i romtemperatur et kvarter.
Pisk eggene, ha i skål. Ha mel og brødsmuler i to andre skåler.
Vend stykkene godt i melet, så i eggene og til sist i brødsmulene.
Stek ca 3 min. på hver side i olje og smør til de er gyldenbrune.
Serveres med kokte poteter eller røstipoteter. Og sitronbåter, selvsagt.

Bon appetit!
Skjær kjøttet i 4 deler, bank stykkene tynne, ca 4-5 mm tykkelse, krydre med salt og pepper, la stå i romtemperatur et kvarter.
Pisk eggene, ha i skål. Ha mel og brødsmuler i to andre skåler.
Vend stykkene godt i melet, så i eggene og til sist i brødsmulene.
Stek ca 3 min. på hver side i olje og smør til de er gyldenbrune.
Serveres med kokte poteter eller røstipoteter. Og sitronbåter, selvsagt.