rask
Wiener Schnitzel
30 min
Server wiener schnitzel med kokte poteter eller røstipoteter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Geir Salvesen
Lagret av 49 brukere
Server wiener schnitzel med kokte poteter eller røstipoteter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Geir Salvesen
Lagret av 49 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 500 g kalvekjøtt, filet
- 2.5 dl hvetemel
- 2 egg
- 2.5 dl brødrasp
- 3 ss smør
- 3 ss olje
- 1 sitron
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kalvekjøtt, filet
- 2.5 dl hvetemel
- 2 egg
- 2.5 dl brødrasp
- 3 ss smør
- 3 ss olje
- 1 sitron
- salt og kvernet pepper
Skjær kjøttet i 4 deler, bank stykkene tynne, ca 4-5 mm tykkelse, krydre med salt og pepper, la stå i romtemperatur et kvarter.
Pisk eggene, ha i skål. Ha mel og brødsmuler i to andre skåler.
Vend stykkene godt i melet, så i eggene og til sist i brødsmulene.
Stek ca 3 min. på hver side i olje og smør til de er gyldenbrune.
Serveres med kokte poteter eller røstipoteter. Og sitronbåter, selvsagt.

Bon appetit!
Skjær kjøttet i 4 deler, bank stykkene tynne, ca 4-5 mm tykkelse, krydre med salt og pepper, la stå i romtemperatur et kvarter.
Pisk eggene, ha i skål. Ha mel og brødsmuler i to andre skåler.
Vend stykkene godt i melet, så i eggene og til sist i brødsmulene.
Stek ca 3 min. på hver side i olje og smør til de er gyldenbrune.
Serveres med kokte poteter eller røstipoteter. Og sitronbåter, selvsagt.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.